ეს არის საუკეთესო იდეა სადღესასწაულო მაგიდისთვის, რათა გააკვირვოთ ყველა სტუმარი.

by ekaterine

ფარშირებული კომბოსტო, რომელიც კონკურენციას გაუწევს კომბოსტოს ტოლმას

კომბოსტო მრავალი კერძის მთავარი ინგრედიენტია. ვიტამინიანი სალათი მზადდება ახალი კომბოსტოდან, ასევე შეგიძლიათ ჩაშუშოთ, დაამატოთ სხვა ბოსტნეული და მიიღეთ უგემრიელესი რაგუ. და კიდევ ყველას საყვარელი კერძი – ტოლმა. მაგრამ არის კიდევ ერთი რეცეპტი, რომელიც მოგეწონებათ. ეს არის ფარშირებული კომბოსტო.

ფარშირებული კომბოსტო

ააუცილებლად გეტყვით, რომ რეცეპტი ადვილი არ არის და დრო სჭირდება. მაგრამ ასეთი კომბოსტო ღირს ყველა იმ ძალისხმევისთვის, რაც თქვენ დახარჯავთ მასში. აღმოჩნდება ძალიან გემრიელი, წვნიანი და ნოყიერი, თქვენ თითებს ჩაიკვნეტთ. ეს კერძი კონკურენციას გაუწევს ტოლმასაც.

ფარშირებული კომბოსტო იქნება საოცარი გაფორმება სადღესასწაულო სუფრისთვის. ის შეიძლება მიირთვათ როგორც ცალკე კერძი, ასევე შეიძლება მიირთვათ სალათებთან და გარნირებთან ერთად. კარგი, არ დაგაყოვნებთ, უმჯობესია პირდაპირ რეცეპტზე გადავიდეთ.

ინგრედიენტები

600 გრ თეთრი კომბოსტო

1.5 ჩ / კ მარილი

1 ხახვი

2 კბილი ნიორი

მცენარეული ზეთი 20 მლ

ოხრახუში 15 გრ

15 გ კამა

500 გრ დაფქული საქონლის ხორცი ღორის ხორცით

5 ს.კ. პურის საფანელი

40 მლ რძე

0.25 ჩ.კ დაფქული შავი პილპილი

1 ქათმის კვერცხი

მომზადება

გარეცხეთ კომბოსტოს თავი და მოაცალეთ ზედა ფოთლები. შემდეგ კომბოსტო ჩადეთ ქვაბში მარილიან წყალში და დაბალ ცეცხლზე ხარშეთ სახურავის გარეშე. მოხარშეთ დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. გაითვალისწინეთ, რომ თქვენ მოგიწევთ კომბოსტოზე რაღაცის დაჭერა, რადგან მთლიანად წყალში უნდა იყოს, რომ თანაბრად მოხარშოს.

ხახვი და ნიორი წვრილად დაჭერით. ჩაასხით მცენარეული ზეთი წინასწარ გახურებულ ტაფაში და შეწვით ინგრედიენტები.

ახლა მიხედეთ მწვანილს. ის კარგად უნდა გარეცხოთ და წვრილად დაჭერით. დაამატეთ გაცივებული შემწვარი ხახვი და ნიორი.

მომზადება გულსართისთვის

შემდეგ დაამატეთ დაფქული ხორცი. შეგიძლიათ შეიძინოთ მაღაზიაში, მაგრამ უმჯობესია თავად გააკეთოთ 60% ძროხის და 40% ღორის ხორცით. დაამატეთ 2-3 სუფრის კოვზი რძე და დაფქული სუხარი დაფქულ ხორცს. დაამატეთ მარილი წიწაკა, წიწაკა და აურიეთ.

მოხარშული თავი უნდა ამოიღოთ წყლიდან. ჩვენ გაგაფრთხილებთ: ამ ეტაპზე ფრთხილად უნდა იყოთ, რადგან ცხელი წყალი გამოვა კომბოსტოდან. აუცილებელია მისი გადინება მინიმუმ რამდენიმე წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადაშალეთ კომბოსტოს ფურცლები მანამ, სანამ არ დარჩება მხოლოდ ცენტრალური ნაწილი მცირე ტალღოვანი ფოთლებით. მოჭერით დარჩენილი ნაწილი და დაიწყეთ ფარშირება. ახლა გადადით ყველაზე რთულ საქმეზე. კომბოსტოს ფოთლებს შორის მოათავსეთ დაფქული ხორცი, დაწყებული შუიდან. დაფარეთ ხორცი ყოველ ჯერზე ფურცლით. დადეთ ერთი კოვზი ფარში, გადმოაფარეთ ფოთლები, რომ ფარში დაიფაროს, შემდეგ ისევ მოათავსეთ ფარში და ასე თანდათან შეავსეთ.

დასრულებისთანავე მოათავსეთ კომბოსტოს თავი საცხობ ფორმაში, დაფარეთ იგი ფოლგით. წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი ყველა მხრიდან და მოაყარეთ პურის საფანელი. გამოაცხვეთ ფოლგაში გახვეული ღუმელში 190 გრადუსზე დაახლოებით 40 წუთის განმავლობაში. ჩვენ პატარა რჩევას მოგცემთთ: კომბოსტო რომ იყოს ოქროსფერი, მოაცილეთ ფოლგა და აცხვეთ კიდევ 10-15 წუთის განმავლობაში.

ფარშირებული კომბოსტო ვარდისფერი და მადისაღმძვრელი გამოვა. როდესაც შეგრილდება, ის შეიძლება დაჭრათ სასურველ ნაჭრებად.

ასე მომზადებულო კომბოსტო არის რთული კერძი, რომლის გაკეთება ყველას არ შეუძლია. მაგრამ დამიჯერეთ,  ეს არის დიდი იდეა სადღესასწაულო მაგიდისთვის, რათა გააკვირვოთ ყველა სტუმარი. გემრიელად მიირთვით!

 

 

 

Related Articles