ამ რეცეპტით მომზადების შემდეგ აღარასდროს მიირთმევთ გოგრას ცალკე.

by ekaterine

მოხარშული გოგრა ბრინჯით და ჩირებით

ერთი ჭიქა ბრინჯი გავრეცხოთ და მოვხარშოთ 2 ჭიქა მარიწყალში. როცა ნახევრად მოიხარშება, გადავწუროთ და გადავავლოთ ცივი წყალი.

ცალკე ქვაბში ჩავასხათ ნახევარი ჭიქა ადუღებული წყალი, ჩავყაროთ გაფცქვნილი ნუში, გარჩეული და გარეცხილი ქიშმიში, შავი ქლიავის და გარგარის ჩირები, შაქრის ფხვნილი, თაფლი და 15 წუთით ვხარშოთ.

ეს ყველაფერი გადმოვიღოთ და გავშალოთ სინზე, გავაციოთ და შევურიოთ ბრინჯს.

გოგრა გავჭრათ სიბრტყეზე, ამოვასუფთავოთ, მოვაყაროთ ცოტა მარილი, თუ ტკბილი არ არის, მოვაყაროთ ასევე შაქრის ფხვნილი და ბრინჯის გულსართი მოვათავსოთ შიგ.

შევდგათ ღუმელში საშუალო ცეცხლზე და გამოვაცხოთ. როცა გოგრის რბილობი დარბილდება, გამოვიღოთ ღუმელიდან. მიირთვით გემრიელად!

Related Articles