კოტლეტი ტომატის სოუსში, გამომცხვარი კომბოსტოს ბაზაზე
მადის აღმძვრელი კოტლეტი პომიდვრის სოუსში კომბოსტოსა და ბოსტნეულის ბაზაზე არის კერძი, რომელზეც უარს ვერ იტყვით. მარტივი, მაგრამ ეფექტური, ის გაქრება მაგიდასთან მოხვედრისთანავე.
შეარჩიეთ პატარა კომბოსტო ისე, რომ მოსახერხებელი იყოს რგოლებად დაჭრა. მნიშვნელოვანია: ინგრედიენტებში მითითებულია მოხარშული ბრინჯის წონა.
ინგრედიენტები
მზესუმზირის ზეთი 20 მლ
ხახვი 2 ც
სტაფილო 1 ცალი
თეთრი კომბოსტო 600 გრ
ძროხის ხორცი 500 გრ
ბრინჯი 100 გრ
მწვანე ხახვი 0,5 კონა
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით
ტომატის სოუსი 300 მლ
წყალი 50 მლ
მომზადება
შეწვით წვრილად დაჭრილი ხახვი მზესუმზირის ზეთის დამატებით. დაამატეთ გახეხილი სტაფილო, შეწვით ბოსტნეული, სანამ დარბილდება საშუალო ცეცხლზე.
შემწვარი ხახვი და სტაფილო გაანაწილეთ 26 სმ დიამეტრის ცეცხლგამძლე ჭურჭლის ფსკერზე. დაჭერით კომბოსტო სიბრტყეზე დაახლოებით 1 სმ სისქის რგოლებად.
მოაყარეთ მარილი და პილპილი დაფქულ ხორცს, დაუმატეთ დაქუცმაცებული ხახვი, და მოხარშული ბრინჯი. კარგად აურიეთ ნარევი. გააკეთეთ პატარა ღვეზელები წყლით დასველებული ხელებით. დააფინეთ ისინი კომბოსტოს ფენაზე.
საჭიროების შემთხვევაში, ტომატის სოუსს მოაყარეთ მარილი. ჩაასხით წყალი, აურიეთ. ჩაასხით ნარევი ფორმაში. შემდეგ ღუმელში გამოაცხვეთ 40 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.
მიიტანეთ პირდაპირ ტაფით, მიირთვით სანამ ცხელია. მოაყარეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი არომატის მისაღებად. ნუ დაგეზარებათ, დღეს საღამოს სადილად მოამზადე. მეგობრებიც, ალბათ, მოისურვებენ ამ უგემრიელესი კერძის გასინჯვას. გაუზიარე რეცეპტი მათ!