ღორის ღვიძლი არაჟანში ხახვთან ერთად ტაფაში
ყოველთვის მიკვირდა, რომ სხვა ბავშვები არ ჭამენ ღვიძლს. ამ კერძს კი გემრიელად მიირთმევენ და ასევე დანამატს ითხოვენ. რატომღაც მეგობრები მოვიდნენ სტუმრად ბავშვებთან და გაკვირვებულები იყვნენ: ღორის ღვიძლი არაჟანში ხახვთან ერთად, რამდენიმე წუთში გაქრა სუფრიდან. რა თქმა უნდა, დღეს მე მას გაგიზიარებთ. ეს ძალიან მარტივია, ამიტომ მომზადება მხოლოდ სიამოვნება იქნება.
ღორის ღვიძლი არაჟანში
ინგრედიენტები
700 გრ ღორის ღვიძლი
2 დიდი ხახვი
4 ს.კ. ცხიმიანი არაჟანი
მარილი გემოვნებით
დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
მცენარეული ზეთი შესაწვავად
მომზადება
დავჭრათ ღვიძლი წვრილ ზოლებად, მარილი და პილპილი გემოვნებით მოვაყაროთ.
ხახვი დავჭრათ თხელ ნახევარ რგოლებად.
ტაფაში გაათბეთ მცენარეული ზეთი და შეწვით ხახვი, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. შემდეგ დაამატეთ მას ღვიძლი და როცა შეიწვება, ტაფას დაახურეთ თავსახური და მოშუშეთ 5-7 წუთის განმავლობაში.
დაამატეთ ოთხი სუფრის კოვზი არაჟანი, აურიეთ და გააჩერეთ ნელ ცეცხლზე კიდევ 5-7 წუთი. ჩვენ გირჩევთ მიირთვათ იგი სუფთა ან ჩაშუშული ბოსტნეულის მსუბუქი გარნირით. ასევე გემრიელია ღვიძლის მირთმევა არაჟნის სოუსში მაკარონით ან შვრიის ფაფით.
Გემრიელად მიირთვით! დარწმუნებული ვარ, ეს ნოყიერი და გემრიელი კერძი ოჯახის სუფრაზე საყვარელი გახდება.