მანტი ტაფაში
დღევანდელი რეცეპტი იდეალურია აღმოსავლური სამზარეულოს მოყვარულთათვის, რომლებსაც არ აქვთ სპეციალური მანტსახარში ან ორთქლისქვაბი. გეტყვით, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ წვნიანი და არომატული მანტი ჩვეულებრივ ტაფაში.
ასეთი კერძის გემო უბრალოდ საოცარია! გემრიელი მანტი დაფქვილი ხორცითა და კარტოფილით შესანიშნავია როგორც ლანჩისთვის, ასევე სადილისთვის და აღაფრთოვანებს მთელ ოჯახს. აუცილებლად უნდა სცადოთ.
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 370 გრ
ძროხის ხორცი 300 გრ
წყალი 150 მლ
ხახვი 3 ცალი
კარტოფილი 3 ცალი
კვერცხი 1 ცალი
მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.
მარილი 1,5 ჩ / კ
შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით
მომზადება
გატეხეთ კვერცხი ღრმა თასში. იქვე დაასხით თბილი წყალი და მზესუმზირის ზეთი. დაამატეთ 0,5 ჩ.კ. მარილი და მსუბუქად ათქვიფეთ.
2-3 დოზით დაამატეთ გაცრილი ფქვილი. ცომი ხელებით მოზილეთ 3-4 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება რბილი და ელასტიური. დაფარეთ ცომი საკვები ცელოფნით და გააჩერეთ 30 წუთის განმავლობაში.
შევსების მიზნით, ღრმა თასში აურიეთ ფარშს ხორცი, მარილი და წვრილად დაჭრილი ხახვი და კარტოფილი. დაამატეთ წიწაკა და კარგად აურიეთ.
მზა ცომი გავყოთ 16 თანაბარ ნაწილად. გააბრტყელეთ თითოეული მათგანი 1-2 მმ სისქემდე. ცომის თითოეული ნაწილისთვის გამოიყენეთ დაახლოებით 1 სავსე სუფრის კოვზი შევსება. შეკარით მანტი თქვენთვის მოსახერხებელი გზით.
მოათავსეთ დასრულებული მანტი ღრმა ჭურჭელში. თუ გსურთ, შეგიძლიათ ჩაყაროთ კარტოფილიც მასთან ერთად, რომელიც დაჭრილია თხელ წრეებად.
მანტს დაასხით ერთი ჭიქა წყალი. ისინი ნახევრად უნდა იყოს დაფარული. ტაფას დააფარეთ თავსახური და მოხარშეთ მაღალ ცეცხლზე. როდესაც წყალი დაიწყებს დუღილს, შეამცირეთ ცეცხლი დაბალზე. გააჩერეთ მანტი ამ გზით ნახევარი საათის განმავლობაში.
მზა კერძი უმჯობესია არაჟანთან ან გამდნარ კარაქთან ერთად მიირთვათ. გამოდის ნოყიერი, წვნიანი და გემრიელი. და, როგორც ხედავთ, ამისათვის არ არის საჭირო ორთქლის ქვაბი.