ვაშლის ღვეზელის რეცეპტი. უფრო ნაზი არ მიცდია.
დღეს ჩვენ გვინდა ვუთხრათ ჩვენს დიასახლისებს, თუ როგორ უნდა გააკეთონ ვაშლის ღვეზელი კეფირით. მომზადებაში რთული არაფერია, მაგრამ ძალიან ნაზი და გემრიელი გამოდის. ასე რომ, მალე გაეცანით რეცეპტს. მათთვის, ვისაც საჭმლის მომზადება უყვარს, ასეთი ნამცხვრის გამოცხობას მხოლოდ 20 წუთი სჭირდება.
ვაშლის ღვეზელი კეფირით
ინგრედიენტები
300 გრ ფქვილი
1 ჩ.კ. მშრალი საფუარი / 15 გრ ახალი
1,5 ს.კ. შაქარი
1 ჩ.კ. ვანილის შაქარი
2/3 ჩ.კ. მარილი
150 მლ თბილი კეფირი
1 კვერცხი
50 გრ კარაქი
შევსებისთვის
2 მწიფე ვაშლი
45 გრ შაქარი
0,25 ჩ.კ. დარიჩინი
მომზადება
პირველი თქვენ უნდა გასცრათ ფქვილი და დაამატოთ საფუარი, მარილი და შაქარი მას. და ასევე ვანილის შაქარი არომატისთვის. საფუძვლიანად ავურიოთ ყველაფერი.
შემდეგ იქ ათქვეფილ კვერცხს ვურევთ, თბილ კეფირს და გამდნარ კარაქს ვამატებთ. თქვენ უნდა მოზილოთ ცომი მინიმუმ 10 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ, ჭურჭელს წაუსვით მცენარეული ზეთი და მასში დატოვეთ ცომი 1 საათის განმავლობაში. ნუ დაივიწყებთ სახურავით დაფარვას და თბილ ადგილას დადებას ისე, რომ კარგად გაიფუვდეს.
ახლა გადავიდეთ შევსებაზე. შეურიეთ შაქარი დარიჩინს და კარგად აურიეთ. გაასუფთავეთ ვაშლი და დაჭერით პატარა კუბიკებად.
ახლა ჩვენ უნდა დავყოთ ჩვენი ცომი 10-12 ნაწილად, რომელთაგან თითოეულს გავაბრტყელებთ, შიგ ვაყრით ვაშლებს შაქრით და ვახვევთ, როგორც ღვეზელს. იგივე გავაკეთოთ დანარჩენი ნაწილებით. ფორმაში ყვავილის მსგავსად ჩააწყვეთ, თავსახური დაახურეთ და თბილ ადგილას ამოსასვლელად გააჩერეთ.
40 წუთის შემდეგ წაუსვით შაქრის სიროფი და გააგზავნეთ ღუმელში, 180 გრადუსამდე გაცხელებულში, 20 წუთის განმავლობაში.
ჩვენ გირჩევთ დაასხით თხევადი თაფლი მზა ნამცხვარს თავზე. ამ რეცეპტით წარმოუდგენლად ჰაეროვანი ცომი დნება პირში მოხვედრისთანავე. დარწმუნებული ვართ, რომ აღფრთოვანებული დარჩებით ვაშლის დესერტით!