POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ბოლოს, როდესაც კლასიკური ტოლმა მოვამზადე 10 წლის წინ იყო. სხვათა შორის, არ ვნანობ. მე დიდი ხნის წინ ვიპოვე მისი ღირსეული შემცვლელი.

by ekaterine მარტი 14, 2021
მარტი 14, 2021

ზარმაცა ტოლმა ჭვავის ბურღულით

საკუთარ თავს შრომისმოყვარე დიასახლისს ვერ დავარქმევ. რომ არა ბავშვები, თვეში ერთხელ სახლს დავალაგებდი.  ისინიც მეხმარებიან. იგივე ეხება სამზარეულოს. მახსოვს, დედაჩემმა  მასწავლა, თუ როგორ უნდა მომემზადებინა ტოლმა. 15 წლის შემდეგ კი მის მაგიდაზე ზარმაცი კომბოსტოს რულეტები დავდე.

მერწმუნეთ, არცერთ სამზარეულოს წიგნში ვერ ნახავთ ამ მარტივ მთავარ კერძს.

ინგრედიენტები

ღორის ხორცი 500 გრ

თეთრი კომბოსტო 350–400

ჭვივის ბურღული 100 გრ

ხახვი 1 ც

ნიორი 2-3 კბილი

კვერცხი 1 ცალი

ოხრახუში გემოვნებით

არაჟანი 200 გრ

ტომატის პასტა 1 ს.კ.

წყალი 0,5 ჭიქა

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადება

გარეცხეთ ბურღული, დაასხით წყალი 1-დან 3-ის თანაფარდობით. მიიყვანეთ ადუღებამდე და მოაყარეთ მარილი. ადუღეთ ფაფა 7-10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადაწურეთ წყალი და გავაციოთ.

კომბოსტო დაჭერით პატარა ნაჭრებად. მოაყარეთ მარილი და ასვრიმეთ ხელებით. ღრმა თასში შეურიეთ ფარშს ფაფა და კომბოსტო. დაამატეთ დაჭრილი ხახვი და ნიორი.

დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი, კვერცხი, მარილი და პილპილი და სანელებლები გემოვნებით. აურიეთ ფარში და  ჩამოაყალიბეთ ბურთები სველი ხელებით. მოათავსეთ ისინი ცხიმწასმულ საცხობ ფორმაში.

ახლა მოამზადეთ სოუსი. შეურიეთ უცხიმო არაჟანი ტომატის პასტას. გემოვნებით დაამატეთ მარილი და პილპილი. ინგრედიენტებს დაასხით ცხელი წყალი და აურიეთ.

მოათავსეთ ფორმაზე ფარში და მოასხით სოუსი. დაფარეთ ფორმა ფოლგით. კერძი მოხარშეთ 190-200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30 წუთის განმავლობაში. შემდეგ მოხსენიტ ფოლგა და დატოვეთ კიდევ 15 წუთის განმავლობაში.

მიირთვით ზარმაცი ტოლმა სოუსში ცხელი. ბევრი დიასახლისი ასევე ავსებს ბოსტნეულს სხვა ინგრედიენტებით: სტაფილო, ხახვი, ბულგარული წიწაკა კუბებად. მაგრამ, მერწმუნეთ, მათ გარეშეც კერძი საკმაოდ გემრიელი და წვნიანი გამოდის. სცადეთ და გაგვიზიარეთ თქვენი შთაბეჭდილებები!

0 FacebookEmail
previous post
მარტივი და ჯანსაღი რეცეპტი. მხოლოდ ის, რაც გჭირდებათ დატვირთული კვირისთვის!
next post
შაქარს არ ვურევ, მაგრამ გულუხვად ვამატებ კაკაოს ფხვნილს, ხოლო ტრიუფელის გემოს მისაღწევად, საიდუმლო ინგრედიენტს ვამატებ.

Related Articles

ლეგენდარული დესერტის არატრადიციული ვერსია. ალბათ ყველაზე სწრაფი მედოკია...

დეკემბერი 30, 2022

უფრო გემრიელი ვიდრე ზრაზი! ლიტვური კარტოფილის ზეპელინები ხორცით!👍

დეკემბერი 20, 2022

თავიდან რეცეპტზე გამეცინა, ახლა კი მხოლოდ ასე ვამზადებ!...

დეკემბერი 18, 2022

ამ კერძის სწორად მომზადების ერთი საიდუმლო არსებობს და...

დეკემბერი 11, 2022

უბრალოდ კარგი კერძი კი არა, არამედ ნებისმიერი სუფრის...

დეკემბერი 11, 2022

ამ დელიკატურ რძიან დესერტს დააფასებენ სიახლის მოყვარულები. ადვილი...

დეკემბერი 9, 2022

მთელი იუთუბი გუგუნებს ამ რეცეპტზე. პირადად რომ გადავამოწმე...

დეკემბერი 5, 2022

როგორც ბავშვობაში: კრემი ნამცხვრებისთვის ნაყინის არომატით. ყველა თაობას...

დეკემბერი 5, 2022

ყველაზე სასარგებლო ტკბილეული თქვენი მოხდნილი ფიგურისთვის👍

დეკემბერი 4, 2022

გაზვიადების გარეშე მინდა ვთქვა – ეს არის საუკეთესო...

დეკემბერი 3, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

  • 2

    სვით ეს სასმელი დღეში ორჯერ მთელი კვირის განმავლობაში ქოლესტერინის, თირკმლების დეტოქსიკაციისთვის და სახსრების სამკურნალოდ და ასევე მოიშორეთ დაკიდებული მუცელი!

  • 3

    ვურჩევ ყველას: მიირთვით ეს სალათი კვირაში ორჯერ მაგარი ძვლებისთვის და კარგი მხედველობისთვის!

  • 4

    აი ასე გამოიყურება ნამდვილი შედედებული რძე. გაგიკვირდებათ და მხოლოდ 10 წუთი დამჭირდა…

  • 5

    ის ყოველდღე სახეს კარტოფილის ნაჭრებით იწმენდს, გამიკვირდა მიზეზი რომ გავიგე.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა