შაქარს არ ვურევ, მაგრამ გულუხვად ვამატებ კაკაოს ფხვნილს, ხოლო ტრიუფელის გემოს მისაღწევად, საიდუმლო ინგრედიენტს ვამატებ.

by ekaterine

ტრიუფელის დესერტი

ერთ-ერთი ბავშვთა დღესასწაულისთვის ტრიუფლის ტორტი მოვამზადე. პორციებად დავჭერი ისე, რომ ყველასთვის საკმარისი ყოფილიყო. მაგრამ ამან არ უშველა.  შემდეგ ჯერზე უკვე მოვამზადე 2 ნამცხვარი.

ეს ერთ – ერთი მათგანია, რომელიც თვითნაკეთი დესერტია, რომლის მომზადებაც სიამოვნებაა. რა შეგვიძლია ვთქვათ მის გემოზე. ფრთხილად იყავით, რადგან ეს დელიკატესი საკმაოდ კალორიულია.

ინგრედიენტები

არაჟანი 200 გრ

შაქარი 1 ჭიქა

კვერცხი 1 ცალი

გამაფხვიერებელი 1 ჩ / კ

ხორბლის ფქვილი 150 გრ

კაკაოს ფხვნილი 160 გრ

კარაქი 200 გრ

შედედებული რძე 200 გრ

რძის შოკოლადი 90 გრ

მომზადება

პირველი, მოდით მოვამზადოთ ცომი. ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი ღრმა თასში. მასას დაუმატეთ არაჟანი. აურიეთ. ახლა თანდათანობით ჩაასხით თასში გამაფხვიერებელთან ერთად გაცრილი ფქვილი.

მოზილეთ ერთიან გლუვი ცომი. დაამატეთ მას კაკაოს საერთო რაოდენობის ნახევარი. Აურიეთ კარგად. 25 სმ დიამეტრის ყალიბს გადააფარეთ პერგამენტი.

თუ პერგამენტი არ არის, უბრალოდ ზეთი წაუსვით ფორმას. ჩაასხით ცომი მასში, გაასწორეთ იგი. ტორტი მოამზადეთ 170 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 35-40 წუთის განმავლობაში. შეამოწმეთ მზადყოფნა კბილის ჩხირით.

მიეცით მზა ნამცხვარის სრულად გაგრილების საშუალება. შემდეგ გაჭერით ის 2 უფრო თხელ ნამცხვრად. თუ სველი ნამცხვრები გირჩევნიათ, ნამცხვრები გააჯერეთ ყავით ან სიროფით, შემდეგ გამოიყენეთ კრემი. დარბილებული კარაქი ათქვიფეთ შედედებული რძით და დანარჩენი კაკაოს ფხვნილი ბლენდერთან ერთად. ეს სქელი მასა წაუსვით ნამცხვრებს, ისევე როგორც ტორტის ზედაპირს და გვერდებს.

ტრიუფელის ტორტი შეგიძლიათ დაამშვენოთ როგორც შოკოლადის ნაყინით, ასევე გახეხილი გაყინული შოკოლადით. ტრიუფელის ტკბილეული ძალიან ჰარმონიულად გამოიყურება დასრულებული. ვეთანხმები, სირცხვილი არ არის ამ დესერტის მირთმევა სადღესასწაულო სუფრაზეც. მოამზადეთ და გთხოვთ  გაგვიზიარეთ თქვენი შთაბეჭდილებები!

Related Articles