კერძები 5 წუთში
განსაკუთრებით ყველასთვის, ვისაც ყოველთვის არ აქვს საკმარისი დრო საჭმლის მომზადებისთვის, რეცეპტები, რომელთა მომზადებაც თვალის დახამხამებაში შეგიძლიათ. ნებისმიერ შემთხვევაში, მომზადება აუცილებლად წაიღებს არაუმეტეს 5 წუთს!
ყველა რეცეპტის მომზადება მარტივია და მათი უმეტესობა ასევე დიეტურია. თქვენი ყოველდღიური მენიუს მარტივად დაგეგმვა შეგიძლიათ მთელი კვირის განმავლობაშიც კი!
სწრაფი საუზმის კერძები
ერბო–კვერცხი პომიდორში
ეს ვარიანტი მარტივად შეიძლება იქცეს ორიგინალურ და საინტერესო კერძად მარტივი მანიპულაციების საშუალებით. თქვენ მხოლოდ უნდა აირჩიოთ უფრო დიდი პომიდორი, ამოწრათ და შეავსოთ დაჭრილი ლორით (ძეხვეული, ბეკონი, მოხარშული ქათამი) და მწვანილით. გატეხეთ კვერცხი ზემოდან, მარილი, პილპილი, მოაყარეთ გახეხილი ყველი, თუ გსურთ. ღუმელში 180 გრადუსზე 10-15 წუთი საკმარისი იქნება. მანამდე კი ჩაი მოხარშეთ.
ვაშლის ომლეტი
გაადნეთ 1 ს / კ კარაქი ტაფაში, დაამატეთ ვაშლის ნაჭრები, მოაყარეთ შაქარი და დარიჩინი. გააჩერეთ ვაშლები რამდენიმე წუთის განმავლობაში. ამასობაში ათქვიფეთ 2 კვერცხი 4 ს.კ. რძე და მარილი. კვერცხის ნარევი დაასხით ვაშლებს და მოხარშეთ, დახურული.
შემწვარი კვერცხი პურში
გააკეთეთ მრგვალი ხვრელები პურის ნაჭერებზე (ჭიქით მოსახერხებელია). გაადნეთ ტაფაში კარაქი, შეწვით პური ერთ მხარეს, გადაბრუნდით და ნაზად ათქვიფეთ კვერცხი ხვრელებში. მოაყარეთ მარილი, პილპილი, სხვა სანელებლები თქვენი შეხედულებისამებრ. მოამზადეთ სახურავით, სანამ კვერცხ არ შეიწვება.
ომლეტი ჭიქაში
გატეხეთ კვერცხი მიკროტალღურ ღუმელის უსაფრთხო ჭიქაში, დაასხით 2 ს.კ. რძე, დაამატეთ მარილი და პილპილი. მეტი საკვები ღირებულებისთვის, შეგიძლიათ დაამატოთ პურის კუბურები, დაჭრილი პომიდორი და გახეხილი ყველი ნარევს. შეწვით მიკროტალღურ ღუმელში საშუალო სიმძლავრეზე 3 წუთის განმავლობაში.
ზარმაცი შვრია ქილაში
საღამოს ჩაყარეთ რამდენიმე სუფრის კოვზი შვრიის ფანტელი 0,5 ლიტრიან ქილაში, დაუმატეთ თხილი, ქიშმიში, სელის თესლი და გადაასხით უბრალო იოგურტი. შეანჯღრიეთ, დაახურეთ სახურავი და შედგით მაცივარში. დილით ამოიღეთ, დაამატეთ კოვზი თაფლი ან ხილის პიურე – ჯანსაღი და გემრიელი საუზმე მაგიდაზეა!
ზარმაცი ვაშლის ბლინები
საღამოს გახეხეთ 1 ვაშლი, დაუმატეთ 1-2 ს.კ. შაქარი, 50 მლ კეფირი (იოგურტი, იოგურტი, დადუღებული გამომცხვარი რძე), მარილი, სოდა დანის წვერზე და რამდენიმე სუფრის კოვზი ფქვილი. აურიეთ და შედგით მაცივარში, თავსახურით დაფარული. დილით, გაღვივების გარეშე, ცომის ნაწილი დადეთ სუფრის კოვზით მზესუმზირის ზეთით გაცხელებულ ტაფაზე. შეწვით ორივე მხარეს.
ფრანგული სენდვიჩები ღუმელში
წაუსვით ტოსტის პურის ნაჭრებს ნაზად მდოგვი, განათავსეთ მსუბუქად ცხიმწასმულ საცხობ ფორმაზე. განათავსეთ პურის მაგარი ყველის და ლორი ნაჭერი და დააფარეთ პურის მეორე ნაჭერი. წაუსვით ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ ყველი და გამოაცხვეთ, სანამ არ გაყავისფრდება.
ხაჭოს მასა ხილით
100 გრ საშუალო ცხიმიან ხაჭოს დაუმატეთ 1-2 ს / კ. არაჟანი ან იოგურტი, ათქვიფეთ ბლენდერში. დაამატეთ თაფლი გემოვნებით და სეზონური ხილის ნაჭრები. თქვენ შეგიძლიათ არ გამოიყენოთ თაფლი და შეცვალოთ ხილი თქვენი საყვარელი ჯემით ან მურაბით.
ბრინჯის ფაფა გოგრით
გარეცხეთ 50 გრ ბრინჯი, დაასხით წყალი 1: 2, მარილი და დადგით ცეცხლზე. ამასობაში, გახეხეთ გოგრის ნაჭერი (100 გრ საკმარისია), დაამატეთ კოვზი წყალი, მოთუშეთ სახურავის ქვეშ 5-7 წუთის განმავლობაში. როდესაც გოგრა დარბილდება, დაამატეთ იგი ბრინჯში, დაასხით ჭიქა რძე და მოხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში. მიირთვით კარაქთან ერთად.
რძის წვნიანი
ჩაასხით ქვაბში 0,5 ლიტრი რძე, მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაუმატეთ 0,5 ს.კ. მყარი ხორბლის მაკარონი, მწიკვი მარილი და ვადუღოთ 7-9 წუთი, ზოგჯერ აურიეთ. მიირთვით კარაქთან და შაქართან ერთად. კეთილი იყოს თქვენი მობრძანება ბავშვობაში!
სწრაფი კერძები
ლავაშის რულეტები
ლავაშის საჭმელები პირველ ადგილზეა, რადგან ამ თხელ ნამცხვარში ყველაფრის შეფუთვა შეგიძლიათ. და სამზარეულოს სიჩქარე პირდაპირ დამოკიდებულია იმაზე, თუ რა სახის შევსების გაკეთებას გადაწყვეტთ ლავაშის პურზე ამჯერად.
გამომცხვარი ჩერი პომიდორი
პომიდორი ჩერი(500 გრ) გაჭერით შუაზე, მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე, დაჭერით, წაუსვით ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ გამხმარი ქონდარი, მარილი, პილპილი და ხმელი ნიორი. აცხვეთ 180 გრადუსზე, სანამ გაშრება. გამოიყენეთ სენდვიჩებისთვის, მაკარონისთვის, როგორც გარნირი ხორცთან.
პურის საფანელში გამომცხვარი ყველი
300 გრ ყველი (მოცარელა, სულუგუნი, ადიღე) დაჭერით კუბიკებად და გააგზავნეთ საყინულეში 15 წუთის განმავლობაში. შეურიეთ პურის ნამსხვრევები არომატული მწვანილით თქვენი გემოვნებით და ცალკე ჯამში ათქვიფეთ კვერცხი და 1 ს.კ. რძე. გაყინული კუბიკები ჯერ ამოავლეთ ფქვილში, შემდეგ ჩაყარეთ კვერცხში, შემდეგ პურის საფანელში. მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდზე გამოსაცხობ ფორმაზე. აცხვეთ 10-15 წუთი 200 გრადუსზე.
ყველის მაფინები
შეურიეთ 4 ს.კ. ფქვილი 1 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი, 100 გრ გახეხილი მაგარი ყველი, 2 კვერცხი და 100 მლ რძე. მარილი, პილპილი, ნარევი გაანაწილეთ სილიკონის ფორმებში. განათავსეთ ფორმები საცხობ ფორმაზე და განათავსეთ ღუმელში 25-30 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე. როგორც კი წითური ქერქი გამოჩნდება – გამოიღეთ.
ყაბაყის მინი პიცა
პერგამენტზე მოპირკეთებულ საცხობ ფირფიტაზე მოათავსეთ ყაბაყის ნაჭრები, თავზე მოცარელას ნაჭერი და პომიდვრის რამდენიმე ნაჭერი. შეაზავეთ გემოვნებით და გამოაცხვეთ 15 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე.
სადილი 30 წუთში
ბრინჯი ქათმით
დაჭერით ქათმის ფილე ნაჭრებად, შეწვით ღრმა ტაფაზე ცოტა ზეითუნის ზეთით და მწვანილებით. დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, კიდევ ცოტა ცხიმი. გარეცხილი ბრინჯი ჩაყარეთ ტაფაში, მარილი და აურიეთ. ჩაასხით საკმარისი რაოდენობით წყალი ან ბულიონი, შეამცირეთ ცეცხლი, მოხარშეთ დაფარული 15-20 წუთის განმავლობაში.
ქათმის პაპრიკაში
შეწვით ხახვი ღრმა ტაფაზე, დაუმატეთ ქათმის ფილე, საკმარისად მსხვილად დაჭრილი. შეწვით მსუბუქად შეწითლებამდე. დაამატეთ ბულგარული წიწაკა და პომიდვრის ნაჭრები, ნიორი, მოაყარეთ დაფქვილი წიწაკა, შავი პილპილი, მარილი. ჩაასხით ცოტა წყალი და გააჩერეთ ნელ ცეცხლზე 20-30 წუთის განმავლობაში, სანამ ხორცი არ გახდება ნაზი. მიირთვით არაჟანთან და თქვენს საყვარელ კერძთან ერთად.
სადილი პურში
სინამდვილეში, ამ კერძის შევსება შეიძლება იყოს ყველაფერი. პური გავჭრათ სიგრძეზე. ნაზად ამოიღეთ რბილობი, რომ გააკეთოთ ნავები, დაფხვენით და შეწვათ დაჭრილ ხახვთან ერთად რბილობი. ნავების ძირში ჩაყარეთ კუბიკებად დაჭრილი ლორი, ხახვთან შემწვარი რბილობი, პომიდვრის ნაჭრები. ზემოდან მოათავსეთ ყველის მასა (გახეხილი ყველი, კვერცხი, კოვზი არაჟანი, მარილი, პილპილი). გამოაცხეთ სანამ არ გაყვითლდება.
ყაბაყის ნავები
ზემოთ აღწერილი რეცეპტის პრინციპის მიხედვით, მოამზადეთ კერძი ნავები ყაბაყისგან. შედეგი არის ბევრად უფრო დიეტური კერძი!
ქათმის ფილე სოკოთი
შამპინიონები დავჭრათ საშუალო ნაჭრებად. წვრილად დაჭერით ქათმის ფილე. ხახვი დაჭერით. გაშალეთ პერგამენტის ფურცელი შუაზე, ასწიეთ კიდეები. დაალაგეთ ქათამი, სოკო და ხახვი, მოასხით ზეითუნის ზეთი, თეთრი ღვინო, მოაყარეთ მარილი, პილპილი, მუსკატის კაკალი, დაამატეთ ქონდარი. გადმოაფარეთ პერგამენტის ქაღალდი და გააგზავნეთ შეკვრა ღუმელში 30 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.
პასტა
მაკარონი მრავალმხრივი და სწრაფი კერძია. სანამ მაკარონი დუღდება შეფუთვაზე მითითებული ინსტრუქციის შესაბამისად, მოამზადეთ გარნირი. დაჭერით ხახვი, ოდნავ შეწვით, დაუმატეთ დაფქული საქონლის ხორცი, შეწვით და აურიეთ, დაახლოებით 7 წუთის განმავლობაში. შეაზავეთ იტალიური მწვანილებით, ხმელი ნიორით, მარილით, დაამატეთ ორიოდე კოვზი ტომატის სოუსი, გააცხელეთ კიდევ 5 წუთი.
ბოსტნეულის გამომცხვარი კერძი
ყაბაყი, პომიდორი, კარტოფილი დავჭრათ ნაჭრებად და მოვათავსოთ საცხობ ფორმაში, ერთმანეთის მონაცვლეობით. მოაყარეთ მარილი, პილპილი, გადააფარეთ ფოლგა, გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე. ამოიღეთ ფორმიდან, მოხსენით ფოლგა, მოაყარეთ ბოსტნეული გახეხილი ყველით და დააბრუნეთ კერძი ღუმელში კიდევ 15 წუთის განმავლობაში.
ყველის სუპი
ყველის სუპი კიდევ ერთი გენიალური გამოსავალია სწრაფი და მარტივი ლანჩისთვის. დელიკატური გემო ყოველთვის შეიძლება გამოიყოს სხვადასხვა დანამატებით.
ორთქლზე მოხარშული თევზი კარტოფილით
გაასუფთავეთ კარტოფილი, დაფარეთ წყლით, მოაყარეთ მარილი და დადგით ცეცხლზე რომ ადუღდეს. განათავსეთ თევზის ფილე საკვების შესაფუთ ცელოფანზე, მოასხით ლიმონის წვენი, თეთრი ღვინო, მოაყარეთ საყვარელი სანელებლები, სურვილისამებრ მარილი. სახურავის ნაცვლად, ქვაბს კარტოფილით გადააფარეთ ორთქლის მოწყობილობა, რომელზეც თევზის რულეტს მოათავსებთ. მოხარშეთ 20-25 წუთი.
ბროკოლის და ყვავილოვანი კომბოსტოს გამომცხვარი კერძი
ეს ბოსტნეულის კერძი ყველას მოეწონება, ვისაც არ სურს ზედმეტი კალორიით გადატვირთოს თავი, მაგრამ ის ძალიან სწრაფად მზადდება!
მარტივი სალათის რეცეპტები
ხმელთაშუა ზღვის სალათი
პომიდორი, კიტრი, ბულგარული წიწაკა და ფეტა ყველი დავჭრათ საშუალო ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი, ლიმონის წვენი და ზეითუნის ზეთი. ისიამოვნეთ!
მსუბუქი კიტრის სალათი
დავჭრათ კიტრი ნაჭრებად, დავუმატოთ თხელი ხახვის ნახევარი რგოლები და დაჭრილი ნიგოზი. შეაზავეთ სოიოს სოუსით, ზეითუნის ზეთით და ლიმონის წვენით.
ოსპის სალათი ნიახურით
მოხარშულ მწვანე ოსპს დაუმატეთ დაჭრილი ნიახურის ღეროები და ოხრახუში. შეაზავეთ ლიმონის წვენის, ღვინის ძმრისა და ზეითუნის ზეთის ნარევით.
ისპანახისა და ფეტა ყველის სალათი
გარეცხეთ ისპანახის ახალგაზრდა ფოთლები, გააშრეთ, დაუმატეთ დაჭრილი ფეტა ყველი, წითელი ხახვის ნახევარი რგოლები და ნიგოზი გემოვნებით. შეაზავეთ მცენარეული ზეთის, მდოგვის და ლიმონის წვენის ნარევით.
ატმის და კიტრის სალათი
კუბიკებად დაჭრილი კიტრი, ატამი (კანის გარეშე) და ავოკადო. დაამატეთ თხელი ხახვის ნახევარი რგოლები და დაჭრილი კამა. შეაზავეთ ვაშლის ძმრის, ზეითუნის ზეთისა და ლიმონის წვენის ნარევით.
ნიახურის, ვაშლისა და სტაფილოს სალათი
გახეხეთ საშუალო ვაშლის, სტაფილოს და ნიახურის ფესვების მეოთხედი და მოაყარეთ მარილი. შეაზავეთ ვაშლის ძმრით, მცენარეული ზეთით და აურიეთ.
სტაფილოს სალათი თხილით
გახეხეთ სტაფილო და ვაშლი, დაამატეთ გაფცქვნილი ფორთოხლის ნაჭრები, თითო მუჭა თხილი და ქიშმიში. მოაყარეთ მარილი, დაასხით მცენარეული ზეთი და თაფლი კოვზით. აურიეთ, გააჩერეთ 10 წუთის განმავლობაში.
მსხლის სალათი ყველით
გაასუფთავეთ მსხალი და დაჭერით კუბიკებად. დაჭერით მაგარი ყველიც. სურვილისამებრ დაამატეთ ერთი მუჭა კაკალი, მწვანილი და ხახვი. შეაზავეთ შავი პილპილით, მოასხით ლიმონის წვენის, მცენარეული ზეთის და მდოგვის ნარევი.
კარტოფილის სალათი თინუსით
დაკონსერვებული თინუსიდან გამოწურეთ წვენი, დადეთ რბილობი ფირფიტაზე, დაამატეთ კუბიკებად დაჭრილი კარტოფილი და მოხარშული კვერცხის ნაჭრები. შეაზავეთ ლიმონის წვენით, მცენარეული ზეთით, მარილით, პილპილით.
ქათმის სალათი ნიახურით
მოხარშული ქათმის ფილე დავჭრათ საშუალო ნაჭრებად, დავჭრათ ვაშლი კუბიკებად, ნიახურის ღერი ნაჭრებად. შეაზავეთ ლიმონის წვენით, ზეითუნის ზეთით, მოაყარეთ მწვანილი, მარილი და პილპილი. აურიეთ, დააყოვნეთ, რომ სალათი დაჯდეს.
ქათმის მკერდის სალათი ფორთოხლით
ქათმის მკერდის ნაჭრები შეწვით ტაფაში, შეურიეთ ფოთლოვან მწვანილს და ფორთოხლის ნაჭრებს. დაამატეთ გახეხილი ყველის ნაჭრები, ცოტა მარილი, მოასხით ლიმონის წვენი, თაფლი და ზეითუნის ზეთი.
Კარტოფილის სალათი
მოხარშული კარტოფილი დავჭრათ კუბიკებად, დავამატოთ პიკულირებული კიტრი, ხახვი და სალიამი, დაჭრილი ზოლებად. მოასხით დიჟონის მდოგვის, ღვინის ძმრის, მცენარეული ზეთის, მარილის, წიწაკის ნაზავი გემოვნებით.
ატმის და ფეტას სალათი
ატამი დავჭრათ ნაჭრებად, დავუმატოთ ფეტას კუბიკები და რუკოლას ფოთლები. შეაზავეთ თაფლით, ბალზამის ძმრით, მცენარეული ზეთით და მარილით.
ტომატის სალათი
პომიდორი დაჭერით, დაამატეთ ახალი რეჰანი. მოაყარეთ მარილი და პილპილი. დაამატეთ დაჭრილი ნიორი, მოასხით ზეითუნის ზეთი და აურიეთ.
სამფეროვანი სალათი
დაჭერით პომიდორი, ავოკადო და მოცარელა, დაუმატეთ დაჭრილი რეჰანი. მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით, მოასხით ზეითუნის ზეთისა და ლიმონის წვენის ნარევი, აურიეთ.
ათქვეფილი მსუბუქი დესერტები
შოკოლადის მიუსი
200 გ შავი შოკოლადი გაადნეთ წყლის აბაზანაზე 160 მლ წყალთან ერთად. შემდეგ მიქსერით ათქვიფეთ ნარევი, სანამ არ გაბრწყინდება. არომატისთვის შეგიძლიათ ცოტა კონიაკი ჩააწვეთოთ.
Გაყინული იოგურტი
შეურიეთ 500 მლ სქელი უბრალო იოგურტი თაფლთან და ქოქოსთან. ჩაასხით ნარევი მართკუთხა ჭურჭელში, მოაყარეთ შვრიის ფაფა და შოკოლადის ფანტელები. განათავსეთ საყინულეში 2 საათის განმავლობაში, შემდეგ ამოიღეთ და დაჭერით კვადრატებად.
ჟელე
ალბათ ჟელე არის ყველაზე მარტივი დესერტი, წარმოუდგენელი მრავალფეროვნებით. მოამზადე და ისიამოვნე!
Ნაყინი
ათქვიფეთ 200 მლ 30% -იანი ნაღები, სანამ აქაფდება. ათქვიფების დროს დაასხით 200 მლ შედედებული რძე. გადაიტანეთ ნარევი კონტეინერში და მოათავსეთ საყინულეში 6-8 საათის განმავლობაში.
ტკბილი ძეხვი
დაამზადეთ ტკბილი ძეხვი, დიეტური დესერტი, რომელიც არადიეტურ ადამიანებსაც კი უყვართ. თითებს ჩაიკვნეტთ!
ხაჭო ხილითა და ორცხობილით
გახეხეთ ტკბილი ორცხობილა, მოაყარეთ ხაჭო შაქრით, დაჭერით ხილი. ჩაყარეთ ინგრედიენტები ფენებად თასში.
ხაჭო-ბანანის მუსი
ხაჭო, კაკალი, ბანანი … ხაჭოს ასეთი დესერტი არა მხოლოდ გემრიელია, არამედ ჯანსაღიც!
ჟოლოს ნაყინი
გახეხეთ 500 გრ ჟოლო ბლენდერში, ჩაასხით ჭიქა გაცივებული ნაღები, დაამატეთ შაქარი გემოვნებით. ჩაასხით ფორმებში, გაყინეთ.
გამომცხვარი ვაშლი
ვაშლისგან ამოჭერით თესლი და გული, შემდეგ შეავსეთ დაჭრილი ნიგოზით, დაასხით თაფლი. განათავსეთ ცხიმწასმულ ტაფაზე. გამოაცხვეთ.
ტკბილი სტაფილოს გამომცხვარი კერძი
გახეხეთ 300 გრ გაწმენდილი და მოხარშული სტაფილო, დაუმატეთ 100 გრ რბილი ხაჭო და 2 ს.კ. თაფლი ათქვეფილი მიქსერით. შეაზავეთ დარიჩინით. განათავსეთ მასა ცხიმწასმულ ფორმაში, მოაყარეთ სეზამის თესლი, აცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.
რეცეპტების ეს ფანტასტიკური კოლექცია ნამდვილად იმსახურებს მეგობრებისთვის გაზიარებას!