სასიამოვნოა დანით დაჭრა! ის ანაცვლებს სოსისებს, პაშტეტებს და მაღაზიის მყარ ყველს. 👌

by ekaterine

ხაჭოს მსუბუქი კერძი

 

ჩემს მეზობელს ყოველ კვირა ჩამოაქვს სოფლიდან ცხიმიანი ხაჭო. მე მისი მუდმივი კლიენტი ვარ. ხაჭოს დესერტებისა და შევსებული ნამცხვრების გარდა, მე ვამზადებ უგემრიელეს ხელნაკეთ ყველს. ჩემი ხაჭოთი უფრო კარგია, ვიდრე ნებისმიერი მაღაზიის.

დღეს გადავწყვიტე ლორი და ზეთისხილით ყველის დამზადება. ეს კომბინაცია უზომოდ ლამაზს ხდის. გამხმარი პომიდორი განსაკუთრებულ პიკანტობას მატებს. მე ხშირად ვამზადებ ამ ვარიანტს სადღესასწაულო სუფრაზე. გამოიყენეთ მხოლოდ მაღალი ხარისხის ხაჭო უცხო სუნის გარეშე. თუ ოდნავ მჟავე რძე გაქვთ და არ იცით რა უნდა გააკეთოთ, თავისუფლად დაამატეთ იგი ხაჭოს. ახლა კი რეცეპტი!

ინგრედიენტები

ხაჭო 1,3 კგ

რძე 1 ლ

კარაქი 100 გრ

ლორი 200 გრ

ზეთი 150 გრ

გამხმარი პომიდორი 100 გრ

კურკუმა 0,5 ჩ / კ

მარილი 1 ს / კ

სოდა 0,5 ს.კ

მწვანილი გემოვნებით

მომზადება

ხაჭოს დაასხით რძე და მოხარშეთ მაღალ ცეცხლზე. პერიოდულად მასის მორევის დროს შეამოწმეთ ხაჭოს კონსისტენცია. თუ იგი დნობას დაიწყებს, გადმოდგით ცეცხლიდან.

მოამზადეთ შევსება. ლორი დავჭრათ კუბიკებად, გავყოთ ზეთისხილი 4 ნაწილად და დავჭრათ პომიდორი და მწვანილი.

ხაჭო მოათავსეთ საწურში, რომ ზედმეტი სითხე დაიცალოს. ყველი კარგად გამოწურეთ შრატისგან. დაუმატეთ ზეთი, მარილი, სოდა და კურკუმა.

ხაჭო დააბრუნეთ გაზქურაზე და მოხარშეთ საშუალო ცეცხლზე, მუდმივად ურიეთ. როდესაც ყველი გლუვი გახდება, დაამატეთ შევსება (მწვანილის გარეშე). მოშუშეთ კიდევ 3 წუთი.

ყველი გადაიტანეთ პოლიეთილენის შესაფუთზე, ჩამოაყალიბეთ ძეხვი და მჭიდროდ დააკარით კიდეები. შეგიძლიათ მასა გაყოთ ორ ნაწილად და გააფორმოთ ისინი სხვადასხვა გზით.

ხაჭოს მასის მეორე ნაწილს მოაყარეთ მწვანილი, კარგად დატკეპნეთ და ასევე შეფუთეთ იგი ცელოფანში. შედგით მაცივარში მინიმუმ 2 საათის განმავლობაში.

ჩემი ოჯახი აღფრთოვანებულია ბუნებრივი ხაჭოთი. თუ საუზმის დრო არ მაქვს, უბრალოდ მიმაქვს ყველის რამდენიმე ნაჭერი სამუშაოდ და მივირთმევ ყავასთან ან ჩაისთან ერთად. ძალიან გემრიელი და ნოყიერია! მოგეწონათ საუზმე?

Related Articles