შემწვარი ღვეზელები ღვიძლთან და ბრინჯთან ერთად
ქმარს არ მოსწონს ღვიძლის კერძები, მაგრამ ის თანახმაა, გამოვაცხო ღვიძლის ნამცხვარი არდადეგებზე და ღვიძლის ღვეზელები სამუშაო დღეებში. ეს რეცეპტი მასწავლა დედამთილმა, რომელიც ერთ დროს იგივე ახირებებით გამოირჩეოდა.
მთელ ოჯახს უყვარეს ეს შემწვარი ღვეზელები ღვიძლის გულსართით. ამიტომ, მათ მომზადებას ძალიან პასუხისმგებლობით ვუდგები. მე ვამზადებ საფუვრიან ცომს რძით და კეფირით, შედეგი არის ნაზი და რბილი ტექსტურა, უნიკალური გემო.
ინგრედიენტები
კეფირი 200 მლ
რძე 200 მლ
მზესუმზირის ზეთი 100 მლ
კვერცხი 2 ცალი
ხორბლის ფქვილი 600 გრ
საფუარი 7 გრ
შაქარი 2 ს.კ.
ქათმის ღვიძლი 800 გრ
ბრინჯი 0,5 ჭიქა
ხახვი 2 ცალი
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით
მომზადება
ცომის დასამზადებლად გაათბეთ რძე და დაუმატეთ შაქარი, 2 ს.კ. ფქვილი და საფუარი. აურიეთ და გააჩერეთ 15 წუთი.
ამავდროულად, შეურიეთ თბილი კეფირი, კვერცხი და მცენარეული ზეთი. დაუმატეთ საფუარი და 1 ჩ.კ. მარილი. დარჩენილი ფქვილი თანდათანობით გაცერით, მოზილეთ გლუვი, რბილი ცომი. გადაიტანეთ ცხიმწასმულ თასში და გააჩერეთ 1 საათის განმავლობაში.
სანამ ცომს ველოდებით, შეგვიძლია მოვამზადოთ გულსართი. ხახვი დაჭერით და შეწვით მცენარეულ ზეთში. დაამატეთ ღვიძლის ნაჭრები და შეწვით.
ღვიძლი და ხახვი დააბლენდრეთ, დაამატეთ მოხარშული ბრინჯი, მარილი და პილპილი, აურიეთ.
მოზილეთ ცომი და გააჩერეთ კიდევ 40 წუთი. შემდეგ დაყავით იგი პატარა ნაჭრებად, დაახლოებით 50 გრ. თითოეული გაათხელეთ ფენად, დაყარეთ შევსება და გადაახვიეთ რულონებად.
შეწვით დიდი რაოდენობით მცენარეული ზეთში ორივე მხრიდან.
მე ხშირად ვიყენებ გუშინდელი ბრინჯის გარნირის ნარჩენებს, რომ ღვეზელები შევავსო. გამოდის, რომ პროდუქტი არ იკარგება და თან ვზოგავ დროს. როგორი ღვეზელები უფრო მოგწონთ? გააზიარეთ თქვენი საუკეთესო რეცეპტები.