ელეგანტური და შთამბეჭდავი ჩიზქეიქი კენკრის არომატით.

by ekaterine

კენკრის ჩიზქეიქი გამოცხობის გარეშე

ეს ჩიზქეიქი ელეგანტური და შთამბეჭდავია, გემრიელი კენკრის არომატით, რომელიც ნამდვილად გაახარებს თქვენს სტუმრებს. ამავდროულად, რეცეპტი საკმაოდ მარტივია, ტორტი სწრაფად იწყობა და საჭიროა წინა დღით მოამზადოთ, რომ გაყინვა მოასწროს.

ინგრედიენტები

ბისკვიტისთვის:

150 გრ ორცხობილა

45 გრ ​​კარაქი

ყველის ნარევისთვის:

300 გრ ნაღები ყველი

400 გრ კრემი, 35% ცხიმი

1/2 ჭიქა შაქრის პუდრა

1/2 ს.კ. ჟელატინი

კენკროვანი ბაზისთვის:

100 გრ ჟოლო

100 გრ მაყვალი

100 გრ მოცვი

50 გრ შაქარი

1 ს.კ.ლიმონის წვენი

3 ს.კ. ჟელატინი

ნაბიჯ-ნაბიჯ მომზადების რეცეპტი
Ნაბიჯი 1
მოამზადეთ კენკრის საფუძველი. განათავსეთ ყველა კენკრა, შაქარი, ლიმონის წვენი და 1 ს.კ. წყალი პატარა ქვაბში და დადგით საშუალო ცეცხლზე. მიიყვანეთ ადუღებამდე, ზოგჯერ საჭიროა დუღილი 15 წუთს, სანამ სოუსი ოდნავ შესქელდება. გადმოდგით ცეცხლიდან და გაწურეთ საცრის მეშვეობით, რომ ამოიღოთ თესლი.
ნაბიჯი 2
ჟელატინი გახსენით 100 მლ ცივ წყალში და გააჩერეთ 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დნება ჟელატინი დაბალ ცეცხლზე, სანამ მთლიანად არ დაიშლება, დაასხით წვრილი საცერით კენკრის ფუძეზე. გააგრილეთ კენკრის ფენა ოთახის ტემპერატურაზე.

ნაბიჯი 3
მოამზადეთ საფუძველი ჩიზქეიკისთვის. გახეხეთ ორცხობილები პატარა ნატეხებად ბლენდერში ან მოათავსეთ ტომარაში და გადაატარეთ სათხელებელი. დაანეთ კარაქი და აურიეთ. მიღებული ნარევი ჩადეთ 20 სმ დიამეტრის მოხსნად საცხობ ფორმაში და თანაბრად გაანაწილეთ მთელ ფსკერზე. მოათავსეთ საყინულეში, სანამ ჩიზქეიქის დანარჩენ ინგრედიენტებს მოამზადებთ.
ნაბიჯი 4

გააკეთეთ ყველის ნარევი. ჟელატინი გახსენით 2 ს.კ. ცივ წყალში და გააჩერეთ, სანამ არ გაფუვდება. დიდ თასში აურიეთ ოთახის ტემპერატურის ნაღების ყველი და შაქრის პუდრა. სხვა თასში, ათქვიფეთ ნაღები. თანდათან დაამატეთ ათქვეფილი ნაღები ყველს და აურიეთ. ჟელატინი დადგით დაბალ ცეცხლზე და ჩაასხით ყველის ნარევში, კარგად მოურიეთ.
ნაბიჯი 5

გაყავით ყველის ნარევი სამ თასში. პირველ ჯამს დაამატეთ კენკრის ფუძის 2/3. დარჩენილი კენკრის საფუძველი დაუმატეთ ყველის მეორე თასს. ყველის ნარევის მესამე ნაწილი დარჩება დანამატების გარეშე.
ნაბიჯი 6
გამოიღეთ ჩიზქეიკის ბაზა საყინულედან და დაასხით მასზე პირველი თასის მასა. მოათავსეთ საყინულეში 10-15 წუთით, რომ ნარევი შეიკრას.
ნაბიჯი 7

ჩაასხით მეორე თასის მასა და გაათანაბრეთ, მოათავსეთ საყინულეში 15 წუთის განმავლობაში.
ნაბიჯი 8

ბოლო ფენად დაასხით თეთრი ყველის კრემი, გაასწორეთ ზედაპირი. ჩიზქეიკი შედგით მაცივარში 6 საათის განმავლობაში.
ნაბიჯი 9
სუფრასთან მიტანის წინ მორთეთ ახალი კენკრით და პიტნის ფოთლებით.

Related Articles