ლამაზი, ოქროსფერი, სურნელოვანი, დელიკატური…დამოკიდებულებას იწვევს პირველი ლუკმიდანვე!

by ekaterine

ხაჭოს მაფინები სილიკონის ფორმებში

სილიკონის ფორმებში გამომცხვარი ხაჭოს მაფინები შესანიშნავია! არ იწვება და არც ხმება: ლამაზი, ოქროსფერი, სურნელოვანი, დელიკატური … ცომის წყალობით, მაფინების გემო იძენს განსაკუთრებით დახვეწილ მჟავე არომატს, რომლებიც … დამოკიდებულებას იწვევს პირველივე დაგემოვნებიდან. ასე რომ, აუცილებლად გააკეთეთ ეს ხაჭოს მაფინები დანამატის გათვალისწინებით! გამოაცხვეთ ბევრი, ამის გაკეთება ნამდვილად ღირს, რადგან მეორე დღეს ცომეული უფრო გემრიელი ხდება, ვიდრე ახლადგამომცხვარი.

ინგრედიენტები

ხაჭო 200 გრ

კარაქი 150 გრ

კვერცხი 3 ცალი.

შაქარი 150 გ

ფქვილი 200 გრ

ქიშმიში 3 ს.კ.

გამაფხვიერებელი 1 ჩ.კ.

ვანილის შაქარი 0,5 ჩ.კ.

შაქრის შაქარი 2 ს.კ.

მარილი 1 მწიკვი

ნაბიჯ-ნაბიჯ მომზადების რეცეპტი

Ნაბიჯი 1

ხაჭოს ნამცხვრებისთვის საჭირო პროდუქტების მომზადება.
ნაბიჯი 2

ხაჭო, შაქარი, კარაქი ოთახის ტემპერატურაზე და კვერცხი დააბლენდერეთ. დაბალ სიჩქარეზე ვურევთ ყველაფერს, თანდათან ვამატებთ სიჩქარეს.
ნაბიჯი 3

მაფინებისთვის ხაჭოს ნარევი ჩავყაროთ თასში, დავამატოთ ცოტა გაცრილი ფქვილი.
ნაბიჯი 4

მერე დავამატებთ გამაფხვიერებელს, ვანილის შაქარს და მარილს. მორევის დროს ნაწილებად დაამატეთ დარჩენილი გაცრილი ფქვილი.
ნაბიჯი 5

დაბოლოს, ჩაყარეთ ქიშმიში მაფინის ცომში, რომელიც მანამდე გარეცხილია ცხელი წყლით და გამშრალი ქაღალდის ხელსახოცით.
ნაბიჯი 6

მაფინის ცომი კარგად აურიეთ, სანამ გლუვი გახდება.
ნაბიჯი 7

ხაჭოს ცომი ნაწილებად გავანაწილოთ სილიკონის ფორმებში. ფორმებს არაფერს არ ვუსვამთ.
ნაბიჯი 8

გამოსაცხობად ქიშმიშის მაფინები შევდგათ ღუმელში, 180 გრადუსამდე გახურებულში 35-40 წუთის განმავლობაში. ცხობის დრო და ტემპერატურა დამოკიდებულია თქვენს ღუმელზე. მაფინებს ვაცხობთ, სანამ არ გაყავისფერდება. კექსის მზაობას კბილის ჩხირით ვამოწმებთ.
ნაბიჯი 9

ფორმებიდან ამოვიღოთ მზა კექსები, ზემოდან მოვაყარე შაქრის პუდრა და მივირთვათ ჩაისთან ერთად.

სასარგებლო რჩევა
ამგვარი მაფინების ცომის მოსამზადებლად გამოიყენეთ ხაჭო, ცხიმის შემცველობით მინიმუმ 9%. აუცილებლად მოამზადეთ: პროდუქტის გემო არ უნდა იყოს ძალიან მჟავე.

სუფრასთან მიტანის წინ თბილ ხაჭოს ნამცხვრებს შეიძლება მოაყაროთ შაქრის პუდრასთან შერეული ვანილის ან კაკაოს ფხვნილი. ძალიან არომატული და გემრიელი გამოვა!

Related Articles