მას აქვს შოკოლადის ნაყინის გემო, მაგრამ ბევრად უფრო ჯანსაღია.

by ekaterine

დესერტი რიაჟენკასგან კაკაოსთან ერთად

გაყინვის დროის გარდა, სუფლე მზადდება ფაქტიურად 5 წუთში. ეს მსუბუქი შოკოლადის დესერტი ასევე მოგეწონებათ სწორი კვების მიმდევრებს. იგი მზადდება ბუნებრივი პროდუქტებისგან. შაქარი შეიძლება შეიცვალოს უფრო დაბალკალორიული დამატკბობლით, მაშინ თქვენი ფიგურა წესრიგში დარჩება.

ერტ-ერტი ინგრედიენტია “რიაჟენკა”.

სახელწოდება „რიაჟენკა“ნიშნავს – გამოცხობას. რძეს დიდი ხნით „აცხობდნენ“ ღუმელში, ისე რომ ადუღებამდე არ მისულიყო. ამგვარი დუღილის დროს რძე იძენს ლამაზ კრემის ფერს და შეუდარებელ გაჯერებულ გემოს. შემდეგ „მოხარშულ“ რძეს ადედებდნენ არაჟნით და ისევ ხანგრძლივი დროით დებდნენ ღუმელში.
შედეგად იღებდნენ შეუდარებელ რძემჟავა პროდუქტს, კრემის ფერით, ოდნავ მოვარდისფრო ტონებით, ძალიან ნაზი, „მოხარშული“ რძის ოდნავ მოტკბო გემოთი. ახლა ამ გემრიელი პროდუქტის შეძენა შეგიძლიათ მაღაზიაში.

ინგრედიენტები

რიაჟენკა (გამომცხვარი რძე)300 გ

შაქარი 2 ჩ.კ.

კაკაოს ფხვნილი 2 ჩ.კ.

ჟელატინი 10 გ

წყალი 50 მლ

მომზადება

რიაჟენკას შეურიეთ შაქარი და კაკაო.

ათქვიფეთ ნარევი ბლენდერით ისე, რომ ზედაპირზე ბევრი ბუშტი გამოჩნდეს.

ჟელატინს დაასხით ცივი ანადუღარი წყალი და გააჩერეთ 10 წუთი. შემდეგ გახსენით მიკროტალღურ ღუმელში და დაამატეთ დადუღებულ გამომცხვარ რძეს(რიაჟენკას). აურიეთ კარგად.

ჩაასხით დესერტი ფორმებში, გადააფარეთ პლასტმასის შესაფუთი და შედგით მაცივარში 2-3 საათის განმავლობაში.

მე ხშირად ვამზადებ ამ რძის დესერტს ჩემი ბავშვებისთვის. მას აქვს შოკოლადის ნაყინის გემო, მაგრამ ბევრად უფრო ჯანსაღია. ზოგჯერ დესერტს ბანანს ან კენკრას ვამატებ. მაგალითად, ძალიან მომწონს მარწყვით. მოამზადეთ ეს მშვენიერი დესერტი დადუღებული გამომცხვარი რძისგან.

Related Articles