“ველური ორქიდეა” ყვავილივით ლამაზი და ნაზია: შოკოლადის მუსი და ფორთოხლის ჟელე ერთმანეთს ერწყმის.

by ekaterine

ცოტაა ვინც ვერ აფასებს ველური ორქიდეის სილამაზეს – ამ ყვავილს აქვს მშვენიერი ფერის სქემა, ის არის დელიკატური, მყიფე და უყვარს სიგრილე. ამიტომ ჩვენი ფორთოხლის ტორტის რეცეპტს უწოდებენ ველურ ორქიდეას. არა მხოლოდ ლამაზია, არამედ მომზადებულია ღუმელის მინიმალური გამოყენებითაც.

ეს ხილის ტორტი ერთ-ერთი საუკეთესო ზამთრის დესერტია და ჩვენ სიამოვნებით გაგიზიარებთ ტკბილ რეცეპტს.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 50 გრ

კვერცხი 2 ცალი

სახამებელი 20 გრ

ფორთოხლის კანი 1 ჩ / კ

შაქარი 70 გრ

წყალი 650 მლ

ფორთოხალი 1 ც

მანდარინი 4 ც

შავი შოკოლადი 200 გრ

ნაღები 400 მლ

ჟელატინი 12 გრ

კაკაოს ფხვნილი 1 ს.კ.

შაქრის პუდრა 3 ს.კ.

მომზადება

ბისკვიტის მომზადება. ათქვიფეთ ცილები ოთახის ტემპერატურაზე შაქრით, სანამ მყარი მწვერვალები არ წარმოიქმნება, როგორც მერენგა. მხოლოდ ამის შემდეგ დაამატეთ გულები და კვლავ ათქვიფეთ მიქსერით.

დაამატეთ გაცრილი ფქვილი, სახამებელი და ცედრა. მოზილეთ ბისკვიტის ცომი, ჩაასხით ცხიმწასმულ ფორმაში და გამოაცხვეთ 17 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე. გამოიყენეთ ფორთოხლის ჟელეს ფხვნილი, მაგრამ გახსენით მითითებული რაოდენობის ადუღებული წყლით.

მოათავსეთ ტორტი მაღალ ფორმაში ისე, რომ კედლებს კარგად მოერგოს. ზემოდან მოათავსეთ მანდარინი და ფორთოხალი და დაასხით 8 ს.კ.ფორთოხლის ჟელე. შედგით მაცივარში 20 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაასხით დარჩენილი ჟელე და შედგით მაცივარში 5 საათის განმავლობაში, სანამ გამყარდება.

შოკოლადის მუსი. ჟელატინი დაასველეთ წყალში და გააჩერეთ. ამ დროს გაათბეთ 70 მლ ნაღები და გაადნეთ შოკოლადი, ათქვიფეთ 300 მლ ნაღები და 3 ს.კ. შაქრის ფხვნილი მყარი მწვერვალების წარმოქმნამდე.

გახსენით ჟელატინი 30 მლ დარჩენილ ნაღებში. დაამატეთ ნარევი შოკოლადს, შეურიეთ დარჩენილი ნაღები და კარგად აურიეთ. დაასხით მუსი ჟელეზე და გააჩერეთ მაცივარში (დაახლოებით 4 საათი) ამოიღეთ  ფორმიდან და მოაყარეთ დაფხვნილი კაკაოს ნამცხვარი. დარჩა ორიოდე შოკოლადის თავზე განთავსება! გემრიელად მიირთვით!

Related Articles