მარტივი გასაკეთებელი და ძალიან გემრიელი. ამის გაკეთება შეგიძლიათ რამდენიმე წუთში!

by ekaterine

მარტივი კეფირის ღვეზელი ყავასთან ერთად

დილით ყავის არომატი ხელს უწყობს გაღვიძებას. ამ შესანიშნავი სასმელის ჭიქის შემდეგ, ჩვენ თავს უფრო მხიარულად ვგრძნობთ. ამ საკონდიტრო ნაწარმის სუნი კი მიიზიდავს მათ, ვინც ლანჩამდე აპირებს დაძინებას. შაბათ-კვირას ხშირად ვაკეთებ უბრალო კეფირის ღვეზელს. ეს უნაკლოდ მუშაობს ჩემს შვილებზე. ისინი აბაზანისკენ მიექანებიან, რომ დაიბანონ ხელები და ჭამონ თავიანთი საყვარელი ნამცხვრები.

ტორტს აქვს სასიამოვნო ყავის არომატი და ლამაზი შოკოლადის ფერი. მე მომწონს, რომ მიუხედავად საკმაოდ საბიუჯეტო შემადგენლობისა, გამოდის გემრიელი და ნაზი. ცომში ცოტაოდენი დაჭრილი ნიგოზი და ჩირი შეიძლება დაემატოს. მაგრამ შეეცადეთ არ გადააჭაროთ მას, თორემ ტორტი არ მოიმატებს.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 160 გრ

კვერცხი 2 ცალი

შაქარი 180 გ

ვანილის შაქარი 10 გრ

გამაფხვიერებელი 1,5 ჩ / კ

კეფირი 100 მლ

კარაქი 100 გრ

ყავა 3 ს.კ.

მომზადება

ათქვიფეთ კვერცხი შაქართან და ვანილის შაქართან  გათეთრებამდე. დაამატეთ დარბილებული კარაქი და კარგად ათქვიფეთ მიქსერით.

კეფირი ოდნავ გაათბეთ და დაამატეთ ყავა, გააჩერეთ 5-10 წუთი. შემდეგ ჩაასხით კვერცხის მასის თასში. ისევ აურიეთ.

აურიეთ ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად და ათქვიფეთ ცომი. დააფინეთ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი და დაასხით ცომი. თანაბრად გაანაწილეთ ფორმაზე.

 

გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე და გამოაცხვეთ ღვეზელი 30–35 წუთის განმავლობაში. შეამოწმეთ მზადყოფნა ასანთის  ჩხირით.

ყავის ნამცხვარს შეიძლება მოაყაროთ შაქრის პუდრა ან გამდნარი შოკოლადი მოასხათ. ნამცხვარი ძალიან რბილია. თუ ნამდვილი ნამცხვარი გინდათ, ნამცხვარი შუაზე გაჭერით და კარაქის კრემი წაუსვით. და თუ ნამცხვრებს ალკოჰოლური სასმელებით დანამავთ, მაშინ შეუძლებელი იქნება მხოლოდ ყურებით დატკბეთ. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles