დაგიმტკიცებთ, რომ კარტოფილის კერძი ყველით შეიძლება იყოს პიკანტური თურქულად და ნაზი ფრანგულად.

როგორ მოვამზადოთ კარტოფილის გარნირი

უფროწარმატებულ კომბინაციას ძნელად ნახავთ, ვიდრე კარტოფილი ყველით. გამომცხვარი კერძები, ღვეზელები და გარნირები უგემრიელესია ამ პროდუქტებით.

ძალიან ერთფეროვანია, ამბობთ? დღეს ჩვენ დაგიმტკიცებთ, რომ კარტოფილის კერძი ყველით შეიძლება იყოს პიკანტური თურქულად და ნაზი ფრანგულად.

ცხარე კარტოფილი ყველით

ინგრედიენტები

0,5 კგ კარტოფილი

1 შეკვრა კამა

200 გრ მაგარი ყველი

1 ჩ.კ. კამა

1 ჩ.კ. დაფქული შავი პილპილი

50 გრ კარაქი

2 კბილი. ნიორი

1 ჩ.კ. მარილი

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადება

კარტოფილი გაასუფთავეთ და საშუალო ზომის კუბიკებად დაჭერით. ღრმა ჭურჭელში აურიეთ ის დაჭრილ კამასთან და ყველთან ერთად, რომელიც საშუალო ზომის კუბიკებად უნდა იყოს დაჭრილი.

შეავსეთ ინგრედიენტები პილპილით, წიწაკით და მარილით გემოვნებით. დაამატეთ დაჭრილი ნიორი და დაახლოებით 2 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი. აურიეთ ინგრედიენტები ხელით.

გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი. მოათავსეთ მასში კარტოფილი. მოამზადეთ გარნირი ნახევარი საათით 180 გრადუსზე. მოაყარეთ კამა.

კარტოფილი “დოფინი”

ინგრედიენტები

600 გრ კარტოფილი

200 გრ მაგარი ყველი

2 კვერცხი

3 კბილი. ნიორი

1 ჩ.კ. მარილი

1 ჩ.კ. მუსკატის კაკალი

1 ჩ.კ. დაფქული შავი პილპილი

250 მლ რძე

80 გრ კარაქი

მომზადება

კარტოფილი გაასუფთავეთ და თხელ ნაჭრებად დაჭერით. ყველის ნაწილი მსხვილად გახეხეთ, ნიორი დაჭყლიტეთ. აურიეთ ინგრედიენტები ერთ ჭურჭელში. დაუმატეთ მუსკატის კაკალი, მარილი და პილპილი.

ფრთხილად აურიეთ ხელით. ცალკე ათქვიფეთ კვერცხი რძესთან ერთად. გამოსაცხობ ფორმას კარაქის ნახევარი წაუსვით. მასზე მოათავსეთ კარტოფილის ერთი ფენა.

ზემოდან მოაყარეთ ყველის ნაწილი. შემდეგ ისევ კარტოფილი, ყველი და კარტოფილი. დაასხით კვერცხისა და რძის მასა, მოაყარეთ დარჩენილი ყველი.
მოათავსეთ კარაქის კუბიკები გარნირის თავზე. გამოაცხვეთ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 40 წუთის განმავლობაში.

ეს განსხვავებული, მაგრამ მაცდურად გემრიელი გარნირი შესანიშნავი დამატებაა თქვენი ძირითადი კერძისთვის. სცადეთ ცხარე კარტოფილი ცხვრის ხორცით და დოფინის კარტოფილი იხვით. ეს ტანდემები დაიპყრობენ ყველაზე განებივრებულ სტუმრებს.
როგორ მოგწონთ ჩვენი რეცეპტები? მოხარული ვიქნებით, რომ გაგვიზიაროთ თქვენი აზრი!

Loading...