თხელი ლავაში არ არის მხოლოდ პროდუქტი, არამედ მაშველია მათთვის, ვისაც სურს გემრიელი და სწრაფი კერძის მომზადება. მზა ცომის თხელი ფურცლების დახმარებით შესაძლებელია გამარტივდეს ცომეულის მომზადება თუნდაც ისეთი დონის, როგორიც არის ბერძნული სპანაკოპიტა.
გაგიზიარებთ ორ ორიგინალურ რეცეპტს ლავაშთან ერთად: ბულგარული ბანიცა და ულამაზესი შემწვარი რულეტი საუზმეზე. თუ მოგწონთ ჟელიანი ღვეზელები, და უკვე დაიღალეთ შემწვარი კვერცხებით, ეს სტატია თქვენთვისაა.
ზარმაცი ბანიცა
თქვენ დაგჭირდებათ:
4 ფურცელი ლავაში
500 გრ ხაჭო
500 გრ ყველი ფეტა
250 გრ არაჟანი
9 კვერცხი
30 გრ მწვანილი
80 გრ კარაქი
მარილი გემოვნებით
მოაყარეთ მარილი ხაჭოს და გატეხეთ 5 კვერცხი. ხაჭოს მასა და კვერცხი აურიეთ, დაუმატეთ გახეხილი ყველი, დაჭრილი მწვანილი (კარგი ნაკრები: რეჰანი, ოხრახუში და კამა) და კვლავ აურიეთ. ლავაშის ღვეზელის შევსება მზად არის!
მოსასხმელად, ათქვიფეთ 4 კვერცხი მარილით და არაჟნით. დაიწყეთ ღვეზელის ფორმირება: ლავაშის ფურცლებს წაუსვით გამდნარი კარაქი, წაუსვით ხაჭოს ნარევი და გადაახვიეთ რულეტი. მოათავსეთ რულეტები სპირალის ფორმის ტაფაში, შეავსეთ კვერცხი-არაჟნის ნარევით და გამოაცხვეთ ღუმელში 30 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე.
შემწვარი ლავაშის რულეტები
ინგრედიენტები:
350 გრ ქათმის ხორცი
2 დამუშავებული ყველი
6 ს.კ.არაჟანი
1 ჩ.კ. მდოგვი
1 ჩ.კ. პროვანული მწვანილი
3 ფურცელი თხელი ლავაში
2 კვერცხი
მზესუმზირის ზეთი და მარილი გემოვნებით
მომზადება
მოაყარეთ მარილი არაჟანს და აურიეთ წიწაკა, იტალიური მწვანილი და მდოგვი. მოვხარშოთ ქათმის ხორცი და დავფქვათ, მოვაყაროთ არაჟანი სანელებლებით და ავურიოთ გახეხილი დამუშავებული ყველი.
გააკეთეთ ქათმის რულეტი: მოათავსეთ გულსართი ლავაშის ფურცლებზე, სანამ ინგრედიენტები არ ამოიწურება. შემდეგ გადავახვიოთ ყველაფერი სქელი ძეხვის ფორმით და დავჭრათ დაახლოებით 4 სმ სისქის ნაჭრებად. რულეტები მზესუმზირის ზეთში შეწვით ტაფაზე, ათქვეფილ კვერცხში ამოვლების შემდეგ. გემრიელად მიირთვით!
ლავაშის კერძები ამით არ მთავრდება. იმავე პრინციპით, თქვენ შეგიძლიათ მოამზადოთ ლაზანიას ან პასტის კონვერტები, ეს ყველაფერი თქვენს ფანტაზიაზეა დამოკიდებული. გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ ნებისმიერი პროდუქტი კომბინირებულია თხელი ლავაშის პურთან.