ხავერდოვანი სოკოს სუპი
ჩემს მაცივარში ყოველთვის არის სოკო. ასეთი მრავალმხრივი პროდუქტი შეიძლება დაემატოს წვნიანს, სალათს, ღვეზელს და გარნირს. ეს ინგრედიენტი კერძს ანიჭებს განსაკუთრებულ არომატს და წარმოუდგენელ გემოს. მე გეტყვით, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ სოკოს შეუდარებელი სუპი, ამისთვის ნებისმიერი სოკო გამოდგება.
გაოცდებით, უჩვეულო კერძის ინგრედიენტების გაცნობის შემდეგ. როგორც ჩანს, თითქოს ზოგიერთი პროდუქტი უბრალოდ ვერ კომბინირდება. მაგრამ ეს ზუსტად ის შემთხვევაა, როდესაც რაიმე შეუთავსებელი წარმოუდგენლად არის შერწყმული. გამოდის ხავერდოვანი წვნიანი, ზომიერად ცხარე და აღუწერლად გემრიელი.
ინგრედიენტები
შიიტაკის გამხმარი სოკო 50 გრ
ქამა სოკო 100 გრ
სოიოს სოუსი 100 მლ
სტაფილო 1 ც
ხახვი 1 ც
კარტოფილი 2 ც
პირშუშხას ფესვი 1 ს / კ
მარილი გემოვნებით
მწვანე ხახვი 0.5 კონა
ქოქოსის რძე 150 მლ
მომზადება
გამხმარი შიიტაკეს სოკო დაალბეთ 300 მლ მდუღარე წყალში 2 საათის განმავლობაში. შემდეგ გადაწურეთ სითხე მარლის საშუალებით ქვაბში 1 ლ წყალთან ერთად. იქ დაამატეთ სოიოს სოუსი და მიიყვანეთ სითხე ადუღებამდე.
შიიტაკეს სოკო შუაზე გაჭერით და ბულიონს დაუმატეთ.
დაჭერით ქამა სოკო, ხახვი და კარტოფილი კუბიკებად, სტაფილო კი – ნახევრად რგოლებად. ინგრედიენტები წვნიანში გადაიტანეთ და მოხარშეთ კიდევ 30 წუთი.
დაამატეთ პირშუშხა, მარილი, დაჭრილი მწვანე ხახვი, ქოქოსის რძე და აურიეთ.
ხავერდოვანი სოკოს სუპი არის უცხიმო და ვეგეტარიანული კერძი, ასე რომ თქვენ ყოველთვის შეგიძლიათ მოამზადოთ იგი და ყველას გაუმასპინძლდეთ. თუ ვასაბი გაქვთ სახლში, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ეს პროდუქტი ხრენის ნაცვლად. წვნიანი მიირთვით თბილი – უფრო გემრიელია!