ზოგჯერ ადამიანს ძილიან სურს საყვარელი ადამიანის გასტრონომიული აღტაცებით განებივრება. ალბათ ამას შესძლებს მხოლოდ შეყვარებული ქალბატონი, შთაგონებული ამ მშვენიერი გრძნობით, ან კულინარიული ხელოვნების ნამდვილი გულშემატკივარი. როდესაც საქმე ეხება მრავალშვილიანი ოჯახის დედას ან ერთგულ მეუღლეს, რომელიც კვირაში ხუთი დღე დილის 8 საათიდან საღამოს 6 საათამდე მუშაობს, სიტუაცია სულ სხვაგვარადაა. სწორედ ასეთი დატვირთული დიასახლისებისთვის დღეს მოვამზადეთ შესანიშნავი რეცეპტი სწრაფი და გემრიელი საუზმეზე. უფრო სწორად, ჩვენ გეტყვით იმის შესახებ, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ რძის ფაფა “ზატირუხა”.
გასწავლით არა მხოლოდ ფაფის სწორად მომზადებას, არამედ რჩევებს გაგიზიარებთ ამ კერძის მირთმევის შესახებ, ასე რომ თითოეულ ჩვენს მკითხველს შეეძლება ოჯახი გაახაროს გემრიელი და გულუხვი საუზმით ზედმეტი დაძაბვის გარეშე.
როგორ მოხარშოთ რძის ფაფა
ინგრედიენტები
250 გრ ფქვილი
1 კვერცხი
700 მლ რძე
შაქარი გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
მომზადება
პირველი, ჩაასხით რძე პატარა ქვაბში და აადუღეთ იგი დაბალ ცეცხლზე. შემდეგ ჩაყარეთ ფქვილი ღრმა თასში და დაამატეთ ცოტა მარილი.
შემდეგ, ათქვიფეთ კვერცხი ცალკე თასში და ჩაასხით კვერცხის ნარევი ფქვილის თასში.
გამოიყენეთ ჩანგალი, რომ აურიოთ ფქვილი და კვერცხი, ამის შემდეგ, ჩანგალი გადადეთ გვერდზე და უბრალოდ ხელით მოზილეთ ცომი, რომ მიიღოთ კვერცხი-ფქვილის ფანტელები.
შემდეგ აიღეთ კიდევ ერთი თასი და მცირე მუჭებით გადაიტანეთ მასში ფქვილის მასა, ასვრიმეთ პატარა ფანტელებად.
სანამ ფანტელებს ვამზადებთ, რძე უკვე უნდა ადუღდეს. როგორც კი ეს მოხდება, დაამატეთ მარილი და შაქარი გემოვნებით და კარგად მოურიეთ.
შემდეგ დაამატეთ ფქვილის ფანტელები ცხელ რძეს და კვლავ კარგად აურიეთ ყველაფერი.
ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 3 წუთის განმავლობაში და როგორც კი საკმარისად გასქელდება, გადმოიღეთ ტაფა გაზქურიდან.
მზა რძის ფაფას შეიძლება დაამატოთ კარაქის ნაჭერი, მურაბა ან ხილის სიროფი. ასეთი დანამატებით, კერძი ძალიან გემრიელი გამოდის! ოჯახის უმცროს წევრებს განსაკუთრებით მოეწონებათ ეს მშვენიერი საუზმე.