ყინვის დროს არაფერი ამაღლებს იმუნიტეტს და ხასიათს ისე, როგორც ეს ციტრუსის ნამცხვარი! “ლიმონის პრინცი” ოქროზე ძვირფასია!

by ekaterine

ლიმონის ღვეზელი

ცივ სეზონზე ციტრუსის დესერტი ოქროზე ძვირფასია! და საერთოდ არა ინგრედიენტების მაღალი ღირებულების გამო, არამედ იმიტომ, რომ ისინი ყველაზე გავრცელებულია. კერძები ლიმნით შესანიშნავია თქვენი გუნება-განწყობილების ასამაღლებლად და ვირუსებისთვის წინააღმდეგობის გაწევისთვის. ჩვენ გაგიზიარებთ სასარგებლო მასალას, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ ლიმონის ღვეზელი.

შევსება ჰგავს ლიმონის ხაჭოს ან ნაზ კარამელს – ტკბილი, მაგრამ არც ისე მსუყე და ასევე ძალიან სურნელოვანი! ჩვენს რეცეპტში ცომი მზადდება საფუარის გარეშე. მაგრამ კეფირისა და გამაფხვიერებლის წყალობით ის ჰაეროვანია. აუცილებლად სცადეთ ეს ვარიანტი.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 500 გრ

მარგარინი 200 გრ

კეფირი 250 მლ

გამაფხვიერებელი 1 მწიკვი

ლიმონი 2 ცალი

შაქარი 300 გრ

მომზადება

დავჭრათ მარგარინი ნაწილად (ან გახეხეთ). აურიეთ ფქვილი და მოზილეთ ხელებით, რომ მიიღოთ წვრილი ნამსხვრევები.

დაამატეთ გამაფხვიერებელი, კეფირი და მოზილეთ რბილი ცომი. გაყავით ორად და გააჩერეთ  30 წუთის განმავლობაში.

ამ დროის განმავლობაში მოამზადეთ გულსართი. გაატარეთ ლიმონები ხორცსაკეპ მანქანაში (ან დაბლენდერეთ). შეურიეთ შაქარი სქელი, ტკბილი პასტის მისაღებად.

ცომი გავაბრტყელოთ ორ ფენად. განათავსეთ პირველი ცხიმწასმულ ტაფაზე, მოათავსეთ ლიმონის ფენა და გადააფარეთ მეორე. შეუკარით კიდეები. გამოაცხვეთ ღვეზელი 40 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე.

ამ ღვეელს ჩვენი ბებიები ამზადებდნენ. მაგალითად, აქ მოცემულია ძველი საბჭოთა კულინარიული წიგნიდან რჩევები, მიირთვათ ეს ღვეზელი არაჟნით, ვანილის ნაყინით ან უბრალოდ შაქრის პუდრით. ასევე ლიმონის ღვეზელს უხდება ათქვეფილი კრემი ყოველგვარი დანამატების გარეშეც. შესანიშნავი დესერტია ჩაისთვის! შეინახეთ  და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!

Related Articles