ჩაატარეთ ექსპერიმენტი სუნელებით და გექნებათ საკუთარი უნიკალური არომატი.

by ekaterine

ქათმის ფილე რძეში

გიზიარებთ ქათმის მკერდის სწრაფ და მარტივ რეცეპტს. ჩვენ ვხარშავთ ხორცს გაზქურაზე მხოლოდ ერთი წუთით, შემდეგ კი დავტოვებთ მას და ის თავისით მზადდება. ეს სასარგებლოა ნებისმიერი დიასახლისისთვის: საღამოს დავდგავ, დილით კი მზად არის.

ქათმის ფილე ძალიან ნაზი და წვნიანია. როგორც დიეტური პროდუქტი, მისი მოხმარება მთელი დღის განმავლობაში შეიძლება.

ინგრედიენტები

ქათმის ფილე 500 გრ

რძე 500 მლ

ქათმის სუნელი 2 ჩ / კ

მარილი 0,5 ჩ / კ

ნიორი 2 კბილი

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

მომზადება

ქათმის ფილე გაასუფთავეთ ძვლებისგან, კარგად გარეცხეთ და გააშრეთ.

შეურიეთ სუნელი, დაჭყლეტილი ნიორი, მარილი და პილპილი. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი სანელებელი ან წიწაკა, მაგრამ ამის გაკეთება შეგიძლიათ, თუ ბავშვებისთვის არ ამზადებთ. მიღებული ნარევი წაუსვით ქათმის ფილეს. შემდეგ გადააფარეთ ხორცს და გააჩერეთ ერთი საათის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე.

ჩაასხით რძე სქელკედლიან ქვაბში, მიიყვანეთ ადუღებამდე.მოდუღებულ რძეში ჩაყარეთ დამარინადებული ფილე. გააჩერეთ და ადუღეთ ზუსტად ერთი წუთი.

ქვაბს დააფარეთ და შეფუთეთ. გააჩერეთ ორი საათის განმავლობაში ან სანამ მთლიანად გაცივდება. 2 საათის შემდეგ, ქათმის მკერდი მზად არის.

ამგვარი ხორცი შესანიშნავია სენდვიჩებისთვის და სალათებისთვის. და რძისგან შეგიძლიათ გააკეთოთ შესანიშნავი სოუსი. ექსპერიმენტი სუნელებით და გექნებათ საკუთარი უნიკალური არომატი. დაწერეთ თქვენი დასკვნების შესახებ კომენტარებში და გაუზიარეთ რეცეპტი თქვენს მეგობრებს.

 

Related Articles