სანამ წყალი ადუღდება, ცომს ვამზადებ. ყველაზე “ზარმაცა პელმენი” ფქვილის გარეშე ჩემი საყვარელი რეცეპტია.

by ekaterine

“ზარმაცა პელმენი” მანანის ბურღულით

ბავშვობაში მიყვარდა დედასთან ერთად პელმენების მომზადება სხვადასხვა გულსართით. ახლა როდესაც ჩემი შვილებისთვის მიწევს მომზადება, სულაც არ მიჭირს, რადგან ერთი რეცეპტის წყალობით ძალიან მარტივად და სწრაფად ვამზადებ.

მომზადების დაწყებამდე დადგით ქვაბი წყლით ცეცხლზე. მე ვიცი, რომ სანამ ადუღდება, ცომი მზად იქნება. იმისთვის, რომ პელმენების ფორმა შევინარჩუნო, მხოლოდ მშრალ ხაჭოს ვიყენებ. თუ არ გიყვართ მანანი, შეგიძლიათ შეცვალოთ იგი ფქვილით, მაგრამ მისი წყალობით, ცომი უფრო ნაზია. ამ რეცეპტში ყველაფერი შესანიშნავია: ხელები და მაგიდა სუფთაა,  გემო კი ძალიან მდიდარია. თავად ნახეთ!

ინგრედიენტები

ხაჭო 500 გრ

კვერცხი 1-2 ცალი

მანანი 5-6 ს.კ.

ვანილის შაქარი 10 გრ

შაქარი გემოვნებით

კარაქი 25 გრ

მომზადება

თუ ხაჭო ძალიან ნოტიოა, გაწურეთ. ამისათვის მარლა ჩააფინეთ რამდენიმე ფენად, მოათავსეთ ხაჭო, მჭიდროდ შეკარით და ზედმეტი სითხე გამოადინეთ.

ხაჭო ღრმა თასში გადაიტანეთ. დაამატეთ კვერცხი, შაქარი, ვანილის შაქარი და ბურღული. კარგად მოურიეთ და გააჩერეთ 5-10 წუთი.

აიღეთ დიდი ბრტყელი ფირფიტა. განათავსეთ ცომი მასზე და თანაბრად გაანაწილეთ. 1,5-2 სმ სისქის ფენა უნდა გქონდეთ.

აადუღეთ წყალი, მსუბუქად დაამარილეთ. ცომის პატარა ნაჭრები გამოვყოთ კოვზით და ჩავდოთ მდუღარე წყალში.

როდესაც წყალი კვლავ ადუღდება, მოხარშეთ პელმენები კიდევ 1–1,5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ამოიღეთ ქაფქირით თეფშზე, წაუსვით კარაქი და მიირთვით.

კარაქის ნაცვლად, ზარმაცი პელმენების მირთმევა შეიძლება არაჟნით. მე და ჩემს შვილებს გვიყვარს ტკბილი ცომი. მაგრამ ქმარი მარილიანს ანიჭებს უპირატესობას. მისთვის ცალკე ვამზადებ. უბრალოდ შეცვალეთ მარილი შაქრით. სცადეთ ორივე, ნამდვილად კარგი გემო აქვს.

 

Related Articles