მონასტრული თევზის კოტლეტი
სამონასტრო სამზარეულო კულინარიის ხელოვნების ცალკე სახეობაა. მაგალითად, იცოდით, რომ სალიანკა გამოიგონეს მონასტერში? Დიახ დიახ. და ისინი მოამზადეს ორი სახის თევზისგან: ზუთხისა და ორაგულისგან.
ამ რეცეპტში ვერ ნახავთ ძვირადღირებულ ინგრედიენტებს. პირიქით, მისთვის აბსოლუტურად ნებისმიერი თევზია შესაფერისი: თუნდაც გაყინული. კერძის გემო და კოტლეტის ბრწყინვალება დამოკიდებულია თვით მომზადების მეთოდზე.
ინგრედიენტები
თეთრი თევზის ფილე 1 კგ
დაფნის ფოთოლი 1 ცალი
მარილი გემოვნებით
სუნელი გემოვნებით
პური 200 გრ
კვერცხი 2 ცალი
მყარი ყველი 50 გრ
ხახვი 1 ცალი
რძე გემოვნებით
შავი პილპილი გემოვნებით
პურის საფანელი 200 გრ
მომზადება
მარილიან წყალში ჩაყარეთ პილპილი და დაფნის ფოთოლი, მოხარშეთ თევზი. დაასველეთ პური რძეში.
შემდეგ გაატარეთ იგი ხორცსაკეპ მანქანაში ან ბლენდერში.
დაამატეთ კვერცხი, მარილი, პილპილი, გახეხილი ყველი. აურიეთ. გაწურეთ რძეში დამბალი პური და დაუმატეთ ფარშირებულ თევზს.
დაფქვით ხახვი ხორცსაკეპ მანქანაში ან წვრილად დაჭერით. დაამატეთ ფარშს და მოზილეთ.
გააკეთეთ კატლეტები, ამოავლეთ პურის საფანელში და შეწვით ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
თქვენ არ უნდა ინერვიულოთ, რომ კოტლეტი არ გამოცხვება შიგნიდან. მას შემდეგ, რაც თევზი უკვე მზადაა, ერთადერთი ამოცანაა, რომ ის არ დაიშალოს და კარგად იყოს შეკრული. კარგად გაცხელებულ ტაფაში, ორივე მხარეს ორიოდე წუთი საკმარისი იქნება. სწრაფი თერმული დამუშავება კოტლეტს წვნიანობას და წარმოუდგენელ სინაზეს შეუნარჩუნებს! დარწმუნდით, რომ ეს რეცეპტი ყველას გაუზიარეთ, ვისაც უყვარს თევზის კერძები.