რა მოხდება, თუ კვერცხს კარაქში შევწვავთ?
დიეტოლოგები გვირჩევენ არ გამოიყენოთ ზედმეტად ცხიმები, მათი შემადგენლობის მიუხედავად. თუ ვსაუბრობთ მზა პროდუქტის სარგებელზე, შეწვისთვის უმჯობესია გამოვიყენოთ არარაფინირებული ქოქოსი ან კარაქი. მაგრამ აქ არის პატარა ნიუანსი.
კარაქში შეწვას ვერ შევეჩვიე, რადგან ცხელ ტაფაში ის მყისიერად შავდება და იწვება. აღმოჩნდა, რომ მიზეზი არის შაქარი და შემადგენლობაში შემავალი ცილები, რომლებიც მაღალ ტემპერატურაზე იწვის. იმისათვის, რომ შემწვარი კვერცხი თქვენი საყვარელი საუზმე გახადოთ, შეეცადეთ კვერცხები ერბოში შეწვათ. ეს არის გემოვნებისა და ჯანმრთელობის შესანიშნავი კომბინაცია. არა კანცეროგენები, მხოლოდ მდიდარი ვიტამინების შემადგენლობა!
მისი მომზადება ძალიან მარტივია. აიღეთ ხარისხიანი კარაქი და გააჩერეთ სქელძირიან ქვაბში დაბალ ცეცხლზე. როდესაც კარაქი დნება და ნელა იწყებს ადუღებას, ზედმეტი წყალი აორთქლდება მისგან და თეთრი ბუშტები ქაფად გადაიქცევა. მყარი ნაწილაკები (რძის შაქარი და ცილა) 8-10 წუთის შემდეგ დაიწყებენ გამუქებას და ერთმანეთთან მიერთებას.
როდესაც სითხე მუქი ოქროსფერი გახდება, გადმოიღეთ ცეცხლიდან და გაწურეთ ცხელი. სუფთა ცხიმი მოათავსეთ მაცივარში და გამოიყენეთ შესაწვავად. ერბოკვერცხი იქნება უგემრიელესი!
სხვათაშორის ერბო ერთადერთი ცხიმი არ არის, რომელშიც კვერცხი უგემრიელესად იწვის, ასევე საუკეთესო არჩევანია მზესუმზირის და ზეითუნის ზეთები.