ასეთი დესერტის მომზადება მარტივია, მის გემოს კი სიტყვებით ვერ გადმოსცემთ – ეს უნდა გასინჯოთ! ბლინები მიკროტალღურ ღუმელში ჩემს წარმატებულ ექსპერიმენტებს შორისაა!

by ekaterine

ბლინები მიკროტალღურ ღუმელში

უკვე რამდენიმე თვეა ექსპერიმენტებს ვატარებ მიკროტალღურ ღუმელში კერძების მომზადებაზე. ისე კარგად გამოდის, უმჯობესია დაივიწყოთ სხვა რეცეპტები, როგორც ცუდი სიზმარი. ბლინები მიკროტალღურ ღუმელში ჩემს წარმატებულ ექსპერიმენტებს შორისაა. ისინი მზადდება სწრაფად და გემოთი ისეთივე კარგია, როგორც ტაფაში შემწვარი.

გავაკეთე როგორც ტკბილი, ისე მარილიანი. უბრალოდ შეამცირეთ შაქრის რაოდენობა, დაამატეთ სხვადასხვა სანელებლები, გახეხილი ყველი და შესანიშნავი საჭმელიც მზად არის. და თუ მარილიან ბლინებს წაუსვავთ პაშტეტს ან პასტას, სავსებით შესაძლებელია კერძი სადღესასწაულო სუფრაზე მიირთვათ.

ინგრედიენტები

რძე 500 მლ

კვერცხი 1 ცალი

შაქარი 1 ჩ / კ

მარილი გემოვნებით

ხორბლის ფქვილი 200 გ

მზესუმზირის ზეთი 1 ს.კ.

კარაქი 30 გრ

ვანილი გემოვნებით

მომზადება

ათქვიფეთ კვერცხი შაქრით და მარილით. ჩაასხით რძე, თანდათანობით დაამატეთ გაცრილი ფქვილი და კარგად აურიეთ მიქსერით ან სათქვეფით.

და ბოლოს, დაამატეთ მზესუმზირის ზეთი და ცოტაოდენი ვანილინი. კვლავ აურიეთ და გააჩერეთ 15 წუთი.

ბრტყელ კერამიკულ ფირფიტას წაუსვით კარაქი. დაასხით მას 2 ს.კ. ცომი და გამოაცხვეთ მიკროტალღურ ღუმელში 1 წუთი მაქსიმალური სიმძლავრით.

ამ დროში გაიმეორეთ პროცედურა მეორე ფირფიტაზე. ყველაზე მოსახერხებელია 4 თეფშის გამოყენება. ეს საშუალებას მისცემს მზა ბლინებს გაცივდეს, ცხობის პროცესის შეწყვეტის გარეშე. ცხიმი ყოველ ჯერზე ახალი წაუსვით.

ამ რაოდენობის ცომისგან დაახლოებით 20 საშუალო ზომის ბლინი მიიღება. თუ თქვენ არ გჭირდებათ ყველა ერთდროულად გამოცხობა, და თუ გსურთ ბლინები ახალი იყოს, ჩაასხით ცომი ბოთლში და შეინახეთ მაცივარში. მაგრამ არა უმეტეს 48 საათისა. მე მიყვარს ვაშლის მურაბის ბლინები. მშვენიერი საუზმე ან დესერტი!

Related Articles