ზარმაცა ღვეზელები ყველით და მწვანილებით
ინგრედიენტები
რძე 200 მლ
კვერცხი 2 ცალი
მარილი 0,5 ჩ / კ
ხორბლის ფქვილი 350 გ
გამაფხვიერებელი 2 ს / კ
მწვანე ხახვი 1 კონა
ყველი 50 გრ
მომზადება
ჩაასხით თასში 200 მლ თბილი რძე, დაამატეთ კვერცხი, მარილი და აურიეთ. ნარევს დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და გახეხილი მყარი ყველი. ისევ აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ გამაფხვიერებელთან ერთად გაცრილი ფქვილი. მოზილეთ ცომი.
ცომი საკმაოდ წებოვანი გამოდის, მაგრამ მეტი ფქვილი არ უნდა დაუმატოთ. შემდგომი მოზელვა ხდება კარგად ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე.
ცომი გააბრტყელეთ 0,5–0,7 სმ სისქის ფენად. ნებისმიერი ხელსაწყოს გამოყენებით ცომისგან გამოჭერით ნახევარმთვარის ფორმის ღვეზელები. ამ ფორმის წყალობით, თქვენ აღარ მოგიწევთ ზედმეტად ცომის დამუშავება.
შეწვით ღვეზელები კარგად გაცხელებულ ტაფაში საშუალო ცეცხლზე.
იდეა: თუ ცომს ყველის მაგივრად დაუმატებთ 200-250 გრ უცხიმო ფარშს, მიიღებთ შესანიშნავ ზარმაცა ბელიაშებს. Როგორ მოგწონთ ეს? მალე გამოიყენეთ რეცეპტი და არ დაგავიწყდეთ კომენტარის დატოვება!