ბადრიჯნის რულეტები ხაჭოთი
ბადრიჯნების არჩევისას ყურადღება მიაქციეთ ბოსტნეულის სიახლეს. ეს უნდა იყოს მყარი და კანი პრიალა. გარდა ამისა, აარჩიეთ არა გრძელი, არამედ სქელი ბადრიჯანი. შემდეგ უფრო მეტ რულეტს მიიღებთ. შეეცადეთ ნაჭრები თხლად დაჭრათ – კერძი უფრო აკურატულად გამოიყურება.
ინგრედიენტები
ბადრიჯანი 2 ც
ხაჭო 200 გრ
ნიგოზი 50 გრ
სეზამი 60 გრ
პომიდორი 2 ც
ნიორი 3 კბილი
მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.
მარილი გემოვნებით
მწვანილი გემოვნებით
მომზადება
დაჭერით ბადრიჯანი ფირფიტებად და მოათავსეთ გამოსაცხობ ფორმაზე. წაუსვით ზეთი, მოაყარეთ მარილი და გამოაცხეთ 15 წუთი 180 გრადუსზე.
ხაჭოს დაუმატეთ ნიგოზი, მწვანილი, ნიორი და მარილი.
მოხალეთ სეზამის მარცვლები. მრგვლად დაჭერით პომიდორი.
ბადრიჯნის ფირფიტაზე მოათავსეთ შიგთავსი და დაახვიეთ რულეტისებურად. ‘
ნივრიანი ბადრიჯნის რულეტები შეიძლება მორთოთ მწვანილით ან ბროწეულის მარცვლებით. კერძი საუკეთესოდ შერწყმულია მოცვის მაწვნის სოუსთან. ჭურჭელი მირთმევამდე ორი საათით მაცივარში გააჩერეთ.
გემრიელად მიირთვით!