ინგრედიენტისა და სანელებლების ერთობლიობა ღვთაებრივ გემოს ქმნის.

by ekaterine

ბრეტონული სტილის ლობიო

ჩვენ გთავაზობთ ბრეტონულ ლობიოს რეცეპტს (როგორც თავად პოლონელები უწოდებენ ამ კერძს). მომზადება მარტივია, დამწყებსაც კი შეუძლია გაუმკლავდეს მას. და შედეგი არის სურნელოვანი, გემრიელი და ნოყიერი კერძი – დარწმუნებული ვართ, რომ ძალიან მოგეწონებათ.

ინგრედიენტები

ლობიო 500 გრ

შებოლილი ძეხვი 400 გრ

ლორი 200 გრ

ხახვი 2 ცალი

მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.

ტომატის პასტა 200 გრ

შაქარი 1 ჩ / კ

თავშავა 1 ს.კ.

პაპრიკა 1 ს.კ.

ჩილი წიწაკა 1 ჩ / კ

დაფნის ფოთოლი 1 ც.

სურნელოვანი წიწაკა გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

მომზადება

მთელი ღამით დაალბეთ ლობიო, დილით გადაწურეთ, გარეცხეთ, დაასხით წყალი და დაგით ნელ ცეცხლზე. ჩაყარეთ სურნელოვანი წიწაკა და დაფნის ფოთლები, ხარშეთ დაახლოებით 1.5 საათის განმავლობაში.

მსუბუქად შეწვით კუბიკებად დაჭრილი ლორი და ძეხვი მცენარეულ ზეთში. დაამატეთ დაჭრილი ხახვი. შეწვით, შემდეგ დაამატეთ სითხე ქვაბიდან, რომელშიც ლობიოა მოხარშული. დაუმატეთ სანელებლები: თავშავა, წიწაკა, ჩილი, შავი პილპილი და მარილი. ადუღეთ სახურავის ქვეშ, გააჩერეთ 10-15 წუთი.

ლობიო უნდა იყოს მოხარშული, მაგრამ არ ამოზილოთ. არ გადაწუროთ სითხე. შეურიეთ ტაფა და ქვაბის მასა ერთმანეთს. დაამატეთ ტომატის პასტა (შეგიძლიათ შეცვალოთ პომიდორით) და ჩაის კოვზი შაქარი – ეს ხაზს უსვამს გემოვნებას. თუ საკმარისი სითხე არ არის, შეგიძლიათ დაამატოთ წყალი. აურიეთ, გააჩერეთ ცეცხლზე 1-2 წუთი, გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ სახურავის ქვეშ, მინიმუმ 10 წუთი.

ზოგს ამ კერძის სისქის ჭამა ურჩევნია, სხვები მას მდიდარ წვნიანად თვლიან. თუ გასქელება გსურთ, ამოზილეთ ცოტა ლობიო. ეს ლობიოს კერძი ძალიან კარგია მიირთვათ ახალი თეთრი პურით. მოგეწონათ რეცეპტი? შეინახეთ იგი თქვენს სანიშნეებში და გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებს!

Related Articles