• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ინგრედიენტისა და სანელებლების ერთობლიობა ღვთაებრივ გემოს ქმნის.

by ekaterine იანვარი 18, 2021
იანვარი 18, 2021

ბრეტონული სტილის ლობიო

ჩვენ გთავაზობთ ბრეტონულ ლობიოს რეცეპტს (როგორც თავად პოლონელები უწოდებენ ამ კერძს). მომზადება მარტივია, დამწყებსაც კი შეუძლია გაუმკლავდეს მას. და შედეგი არის სურნელოვანი, გემრიელი და ნოყიერი კერძი – დარწმუნებული ვართ, რომ ძალიან მოგეწონებათ.

ინგრედიენტები

ლობიო 500 გრ

შებოლილი ძეხვი 400 გრ

ლორი 200 გრ

ხახვი 2 ცალი

მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.

ტომატის პასტა 200 გრ

შაქარი 1 ჩ / კ

თავშავა 1 ს.კ.

პაპრიკა 1 ს.კ.

ჩილი წიწაკა 1 ჩ / კ

დაფნის ფოთოლი 1 ც.

სურნელოვანი წიწაკა გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

მომზადება

მთელი ღამით დაალბეთ ლობიო, დილით გადაწურეთ, გარეცხეთ, დაასხით წყალი და დაგით ნელ ცეცხლზე. ჩაყარეთ სურნელოვანი წიწაკა და დაფნის ფოთლები, ხარშეთ დაახლოებით 1.5 საათის განმავლობაში.

მსუბუქად შეწვით კუბიკებად დაჭრილი ლორი და ძეხვი მცენარეულ ზეთში. დაამატეთ დაჭრილი ხახვი. შეწვით, შემდეგ დაამატეთ სითხე ქვაბიდან, რომელშიც ლობიოა მოხარშული. დაუმატეთ სანელებლები: თავშავა, წიწაკა, ჩილი, შავი პილპილი და მარილი. ადუღეთ სახურავის ქვეშ, გააჩერეთ 10-15 წუთი.

ლობიო უნდა იყოს მოხარშული, მაგრამ არ ამოზილოთ. არ გადაწუროთ სითხე. შეურიეთ ტაფა და ქვაბის მასა ერთმანეთს. დაამატეთ ტომატის პასტა (შეგიძლიათ შეცვალოთ პომიდორით) და ჩაის კოვზი შაქარი – ეს ხაზს უსვამს გემოვნებას. თუ საკმარისი სითხე არ არის, შეგიძლიათ დაამატოთ წყალი. აურიეთ, გააჩერეთ ცეცხლზე 1-2 წუთი, გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ სახურავის ქვეშ, მინიმუმ 10 წუთი.

ზოგს ამ კერძის სისქის ჭამა ურჩევნია, სხვები მას მდიდარ წვნიანად თვლიან. თუ გასქელება გსურთ, ამოზილეთ ცოტა ლობიო. ეს ლობიოს კერძი ძალიან კარგია მიირთვათ ახალი თეთრი პურით. მოგეწონათ რეცეპტი? შეინახეთ იგი თქვენს სანიშნეებში და გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებს!

0
FacebookEmail
previous post
სახლში მომზადებული არაჟანი საოცრად სქელი და ყოველთვის ახალია. ყველა, ვინც სცადა ეს რეცეპტი, დამეთანხმება: ′′ ჭეშმარიტად გემრიელი არაჟანია!”
next post
ასეთი სილამაზე შეიძლება უახლოეს შაბათ-კვირას გამოჩნდეს თქვენს მაგიდაზე.

Related Articles

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022

თუ თქვენც ისევე გიყვართ მარწყვი, როგორც მე, აუცილებლად...

მაისი 29, 2022

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე...

მაისი 27, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ტკბილზე მოთხოვნილება ისე გამიქრა, აღარც კი მახსენდება და ვერც კი ვიგრძენი წონაში ისე დავიკელი.

  • 2

    დადასტურდა, რომ სოკოს ძალიან ეშინია ამ ეთერზეთების.

  • 3

    ცხიმის წვა მეხუთე დღიდან იწყება. აუცილებელია საუზმეზე მიირთვათ მხოლოდ ნახევარი…

  • 4

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 5

    ტუტოვანი საკვების ტოპ-ათეული, რომელიც ხელს უშლის სიმსუქნეს, ინსულტს და კიბოს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC