როგორ მოვამზადოთ ღვეზელი სოსისებით
ასეთი მარტივი და სწრაფი კერძი სადღესასწაულო სუფრაზეც კი შეგიძლიათ მიირთვათ, რადგან ის ბევრად უფრო მადისაღმძვრელად გამოიყურება, ვიდრე ბევრი პომპეზური კერძი. და თუ თქვენს პიკანტურ ტომატის სოუსს დაამატებთ თქვენს ნამცხვრებს, თქვენი სტუმრების აღფრთოვანებას შეზღუდვა არ ექნება.
ინგრედიენტები
ფენოვანი ცომი 400-450 გრ
რძიანი სოსისი 12 ცალი
კვერცხის გული 2 ც
სეზამის თესლი
მარილი დანის წვერით.
მომზადება
განათავსეთ დარბილებული ცომი პერგამენტებით მოპირკეთებულ საცხობ ფორმაზე. სპეციალური პიცის დანა გამოიყენეთ და ცომი 1 სმ სიგანის ზოლებად დაჭერით.
შუამდე გადაკეცეთ ცომის ზოლები ერთის გამოტოვებით. დაალაგეთ სოსისები მთელ სიგრძეზე, გადააფარეთ გადაკეცილი ცომის ზოლები, შემდეგ სხვა ზოლები გადაკეცეთ და იგივე გაიმეორეთ, სანამ კიდემდე არ მოათავსებთ სოსისებს. მერე მეორე ნახევარზეც იგივე გაიმეორეთ.
ამოუკეცეთ კარგად გვერდები, ზემოდან წაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული და მოაყარეთ სეზამის თესლი.
მოათავსეთ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20-30 წუთის განმავლობაში.
დაჭერით პორციებად და მიირთვით ნებისმიერ სოუსთან, ყველთან ერთად.
გაუზიარე მეგობრებს ასეთი საინტერესო რეცეპტი!