თათრული მაკარონი ხორცით
ამ კერძის წარმოუდგენლად მდიდარი გემოვნების საიდუმლო იმაში მდგომარეობს, რომ მაკარონი მოხარშულია უშუალოდ იმ სოუსში, რომელშიც ხორცი მზადდებოდა. ასე გაჯერებულია მაკარონი არა უგემოვნო წყლით, არამედ გემრიელი წვენით. თათრული მაკარონის რეცეპტი ხორცით ბევრი თათრული კერძის მომზადების ტექნოლოგიაა. ფაქტია, რომ ინგრედიენტები ადვილად ჩანაცვლდება, რის შედეგადაც მიიღება ახალი კერძი. მაგალითად, ცხვრის ნაცვლად, ნებისმიერი სხვა ხორცი, თუნდაც ფრინველი, მარტივია. საჭიროა მხოლოდ მომზადების დროის შეცვლა.
თქვენ ასევე შეგიძლიათ ექსპერიმენტი სუნელებზე დაამატოთ კერძს ის, რაც ყველაზე წარმატებულად მოგეჩვენებათ. მაკარონი ადვილად შეიძლება შეიცვალოს ბურღულეულით ან კარტოფილით, რაც ქმნის ახალ კერძს.
ინგრედიენტები
ცხვრის ხორცი 500 გრ
მაკარონი 400 გრ
ხახვი 1 ც
სტაფილო 1 ც
პომიდორი 2 ცალი
ოხრახუში 1 კონა
ნიორი 3 კბილი
მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქვილი) და სუნელი ხორცის გემოვნებით
მომზადება
ხორცი დაჭერით კუბიკებად და ნელ-ნელა ჩაყარეთ გაცხელებულ ზეთში და ხშირად მოურიეთ. ხორცი უნდა მოითუშოს საკუთარ წვენში. აუცილებლად დაახურეთ ტაფას თავსახური.
დაჭერით ხახვი და დაამატეთ ხორცს, შემდეგ აურიეთ გრძელ ნაჭრებად დაჭრილი სტაფილო, მარილი, შავი პილპილი, სანელებლები გემოვნების მიხედვით.
აურიეთ და წამოადუღეთ. თუ საკმარისი ტენიანობა არ არის და ხორცი დაიწვება, ტაფას წყალი დაუმატეთ.
პომიდორი დაჭერით და დაამატეთ ხორცს, აურიეთ, დააფარეთ და გააჩერეთ, ზოგჯერ აურიეთ. დაჭერით ოხრახუშის ფესვი წვრილად და დაამატეთ ტაფის შიგთავსს, აურიეთ. შეამოწმეთ ხორცი,თუ მოხარშულია, დაამატეთ დაჭრილი ოხრახუშის ფოთლები და ადუღეთ მაღალ ცეცხლზე.
ჩაყარეთ მაკარონი პირდაპირ ქვაბში, სოუსში, რომელშიც ხორცია ჩაშუშული. თუ ტაფას წყალი არ აკლია, დაამატეთ მდუღარე წყალი და გააჩერეთ ნელ ცეცხლზე, სანამ მაკარონი არ მოიხარშება, მუდმივად ურიეთ და ზოგჯერ ადუღეღ თავსახურის ქვეშ.
როდესაც მაკარონი და ხორცი დასრულდება, დაუმატეთ დანაყილი ნიორი და მოურიეთ.