ეს ჩემი ბუნებაა: ტრადიციული რეცეპტის მიხედვით კლასიკურ კერძს არ ვამზადებ. გადავწყვიტე პიცა მოვამზადო ასე.

by ekaterine

პიცა კიტრის მწნილით და ძეხვით

ინგრედიენტები

რძე 170 მლ

საფუარი 10 გრ

შაქარი 1 ჩ / კ

მარილი 0,5 ჩ / ჭ

მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.

ხორბლის ფქვილი 200 გრ

კიტრის მწნილი 2 ც

ხახვი 1 ც

შებოლილი ძეხვი 200 გრ

პომიდორი 2 ც

მყარი ყველი 150 გრ

მაიონეზი 2 ს.კ.

ტომატის პასტა 1 ჩ / კ

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

ოხრახუში 0,25 კონა.

მომზადება

ღრმა თასში ჩაასხით თბილი რძე. დაამატეთ ცოცხალი საფუარი და შაქარი. აურიეთ და ნარევი გააჩერეთ 5 წუთის განმავლობაში. როდესაც ქაფი გამოჩნდება, დაუმატეთ მარილი და ზეთი.

გაცერით ფქვილი თასში. მოზილეთ რბილი ცომი. დააფარეთ თასს ცელოფანი. გადაიტანეთ თბილ ადგილას ერთი საათის განმავლობაში. ამასობაში მწნილები დაჭერით ზოლებად.

ხახვი და ძეხვი ისევე დაჭერით. შეურიეთ ეს ინგრედიენტები, მოასხით მაიონეზი და ტომატის პასტა. აურიეთ. მზა ცომი გააბრტყელეთ ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე.

ცომი გადაიტანეთ ცხიმწასმულ საცხობ ფორმაში. მასზე მოათავსეთ და თანაბრად გაანაწილეთ შევსება. მის თავზე – პომიდორი დაჭრილი რგოლებად. ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი ყველი.

პიცა მოამზადეთ 220 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში.ყველი  უნდა დადნეს და მსუბუქად მოყავისფროც გახდეს.

ზოგადად, ნუ დაიშურებთ ყველს. ყოველივე ამის შემდეგ, მისი წყალობით, პიცა მწნილთან ერთად წვნიანიც ხდება. როგორ ამზადებთ თავად პიცას? გაგვიზიარეთ საიდუმლოებები კომენტარებში!

Related Articles