კარტოფილს მხოლოდ ქილაში ვამზადებ! ძალიან რბილი და წვნიანია, კამას და ცხიმს არ ვამატებ, მაგრამ არარეალურად გემრიელი გამოდის.

ახალგაზრდა კარტოფილი საკმაოდ გავრცელებული პროდუქტია, მაგრამ ჩვენ მათ მიმართ განსაკუთრებული დამოკიდებულება გვაქვს. ისინიც კი, ვისაც საკუთარ მიწაზე მოჰყავთ, არ ელოდებიან მის ამოსვლას და როგორც კი პროდუქტი დახლზე გამოჩნდება, ყიდულობენ და ამზადებენ. ნიორი, შემწვარი ბეკონი, სანელებლები და რამოდენიმე კამა კერძს შესანიშნავად აქცევს. რას იტყვით კარტოფილის  ქილაში მომზადებაზე?

დარწმუნებულები ვართ, ასეთი ჯერ არ მოგიმზადებიათ. თუ გაფცქვნილ კარტოფილს მინის ჭურჭლით ღუმელში გამოაცხობთ, ის წვნიანი და გემრიელი გამოდის. ეს რბილი და არომატული კარტოფილი ბევრისთვის აღმოჩენაა. წარმოგიდგენიათ, თუ მასთან ერთად ახალი ბოსტნეულის სალათსაც მიირთმევთ.

ინგრედიენტები

0,5 კგ ახალი კარტოფილი

300 გ ლორი

1 ხახვი

30 გ კარაქი

მარილი, პილპილი, პროვანსული მწვანილი

მომზადება

გაფცქვენით ახალი კარტოფილი და დაჭერით, დაამატეთ მარილი, პილპილი. აურიეთ.

ხახვი დაჭერით ნახევარ რგოლებად, ლორი – წვრილ ზოლებად.

ქილას კარაქი წაუსვით, გაავსეთ კარტოფილით, ხახვით და ლორით. დააფარეთ ფოლგა და შედგით ცივ ღუმელში. შემდეგ ჩართეთ ის და გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 30 წუთით. მიიტანეთ სუფრასთან და სოუსთან ერთად!

კარტოფილი და ლორი შეგიძლიათ ქათმის ნაჭრებით შეცვალოთ, რომელსაც წინასწარ კეფირსა და საკმაზში დაამარინადებთ. დაამატეთ წითელი ხახვიც და დაჭრილი სტაფილო. დიახ, ქილაში მომზადებული კარტოფილი ხორცთან ერთად გახდება ერთ-ერთი საყვარელი სადილი თქვენთვის. მზად ხართ გასინჯოთ? გაუზიარეთ სტატია სხვებსაც!

Loading...