POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ეს ნამდვილი ნეტარება იქნება ტკბილის მოყვარულთათვის. მისი გემო და არომატი დიდხანს გემახსოვრებათ.

by ekaterine იანვარი 8, 2021
იანვარი 8, 2021

ყველაზე სუსხიან და ცივ ამინდშიც კი მოინახება ადგილი სასწაულისთვის. ოჯახის წევრები ზამთარში რომ გავამხიარულო, მანდარინის ან ლიმონის ცედრით კექსს ვაცხობ. ამ ნამცხვრის არომატი მოახლოებული დღესასწაულის ატმოსფეროს ქმნის, თავად ცომის მომზადების პროცესი კი მხოლოდ 10 წუთს მოითხოვს.

მანდარინი მშვენიერი დესერტია. ჩვენ ხშირად ვყიდულობთ და მივირთმევთ მას. თუმცა, შეგვიძლია, რომ ის უფრო სასიამოვნო გავხადოთ. მაგალითად, მისგან უგემრიელესი ღვეზელები მოვამზადოთ.

მანდარინებით ღვეზელი გამოგადგებათ არა მხოლოდ დღესასწაულებზე, არამედ ჩვეულებრივ დღეებშიც, როცა რაღაც არაჩვეულებრივი და გემრიელი მოგინდებათ.

მანდარინის ღვეზელი ინარჩუნებს ყველა სიკეთეს. ეს არის შესანიშნავი გზა არა მხოლოდ გემრიელად ჭამისთვის, არამედ სხეულის გასაძლიერებლად.

ფსიქოლოგების თქმით, ეს ციტრუსი ხსნის სტრესს და სულიერ წონასწორობას აღადგენს. ტკბილი ნამცხვარი კი ორგანიზმში სეროტონინის – ბედნიერების ჰორმონის გამომუშავებელია. ჩვენ გთავაზობთ გააერთიანოთ ეს ორი კომპონენტი და მოამზადოთ მანდარინის უგემრიელესი ტორტი.

მანდარინის ღვეზელი

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 200 გრ

შაქარი 150 გრ

მანდარინი 4 ცალი

მზესუმზირის ზეთი 80 გრ

კვერცხი 2 ცალი

ვაშლი 1 ცალი

გამაფხვიერებელი 16 გრ

მომზადება

პირველ რიგში, მანდარინი კარგად გარეცხეთ, სასურველია ფუნჯით. ციტრუსი ნაჭრებად დაჭერით კანიანად და ამოაცალეთ თესლი.

ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი მიქსერით, სანამ არ გახდება ფუმფულა. შემდეგ დაამატეთ კარაქი თქვეფის დროს, შემდეგ კი დაჭრილი მანდარინი.

ცალკე გაცერით ფქვილი. ჩაყარეთ იგი კვერცხის მასაში, გააგრძელეთ ინგრედიენტების მიქსერით თქვეფა. და ბოლოს, ცომში დაამატეთ ვაშლი, რომელიც წინასწარ გასუფთავებულია და დაჭრილია კუბიკებად.

ბოლოს დაამატეთ გამაფხვიერებელი, აურიეთ ინგრედიენტები კოვზით. 22 სმ-იან საცხობ ფორმას დააფინეთ პერგამენტი, წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ შაქარი.

ფორმაში ჩაასხით მზა ცომი. ღვეზელი გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30-40 წუთის განმავლობაში. შეამოწმეთ მზადყოფნა კბილის ჩხირით.

დამეთანხმებით, რომ ამგვარ ხელნაკეთი შედევრზე, თქვენ დახარჯავთ მინიმალურ პროდუქტს. მაგრამ ცხობის გემო და არომატი დიდხანს გემახსოვრებათ. გაითვალისწინეთ მომავალი დღესასწაულები!

0 FacebookEmail
previous post
უფრო ახალგაზრდად გამოვიყურები და თან გამხდარი, ვიდრე ჩემი თანატოლები, მაგრამ 60 -ს გადავცილდი. სწორი კვების მომხრეები მას ათასობით დაავადების მკურნალად თვლიან. ასე სიბერეში შემიყვარდა ჭარხალი და ჩემი სხეული ამის მადლიერია.
next post
გამიმართლა – ბებიაჩემი ბაღის მზარეულად მუშაობდა. ახლა კი ჩემს ბავშვებს ახარებს ამ გემრიელობებით.

Related Articles

იტალიელებმა ნამდვილად ბევრი რამ იციან დესერტების შესახებ. ეს...

მაისი 18, 2023

კიევის ტორტზე უკეთესია და თან ადვილად გამოსაცხობი. გავიქეცი,...

მაისი 18, 2023

სურნელოვანი დრესინგის წარმოუდგენელი რეცეპტი, რომელიც ყველა თქვენს მეგობარს...

მაისი 15, 2023

მე ვერ წარმომედგინა ჭარხალი ქაშაყისა და მაიონეზის გარეშე,...

მაისი 15, 2023

მისმა სურნელმა მოიგო ჩემი გული. წარმოუდგენლად გემრიელი ბლინები....

მაისი 15, 2023

მინდა შევაქო ის ადამიანი, ვინც მოიფიქრა ასეთი შესანიშნავი...

მაისი 15, 2023

შვრიის ფაფა + კომბოსტო = გემრიელი განტოლება, რომელიც...

მაისი 11, 2023

ამ ცხარე კერძისთვის სულსაც გაჰყიდით! 😍

მაისი 9, 2023

ზაფხულში ბევრ ალუბალს ვყინავ, რომ მთელი წლის განმავლობაში...

მაისი 3, 2023

ამ დესერტის 3 რეცეპტი მოეწონება ერთდროულად გემრიელი და...

მაისი 3, 2023
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ასეთ ნაყინს მაღაზიაში ვეღარ ნახავ. აი რატომ ვაკეთებ ლიმონის პლომბირს ჩემი ხელით! 🍋 🍨

  • 2

    დიეტოლოგმა მირჩია ეს კომბოსტოს სალათები. მივირთმევ გარნირის გარეშე ღამითაც კი და კვირაში სამ კილოგრამს ვიკლებ!

  • 3

    ჩემი საფირმო რეცეპტის მიხედვით მომზადებული კიტრი სუფრიდან უფრო სწრაფად მიფრინავს, ვიდრე ხორცი. 🥒😁

  • 4

    ჭამეთ ეს სალათი 3 ჯერ დღეში 2 დღის განმავლობაში ზედიზედ და ზედმეტი ფუნტი აორთქლდება!

  • 5

    78 წლის ვარ და კიდევ დიდხანს გავაგრძელებ ცხოვრებას! რეგულარულად ვამზადებ ამ ნაყენს, რომელსაც ვსვამ სიამოვნებით!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა