თუ თევზის სალათები მოგწონთ, გირჩევთ, სცადოთ! სუში პლუს ტორტი: სალათი-კომბინაცია თევზის მოყვარულთა აღფრთოვანებისთვის!

by ekaterine

თუ თქვენ ნამდვილად გიყვართ რულეტები და სუში, მაგრამ არ გსურთ დიდი დრო დაკარგოთ მათი მომზადებით, მაშინ საჭირო ადგილას ხართ! ქვემოთ ნახავთ შესანიშნავი მზარეულის ნატალია პარხომენკოს რეცეპტს, რომელმაც გვასწავლა, თუ როგორ უნდა მოვამზადოთ სუშის სალათი წითელი თევზით. ეს ტორტი მზადდება ერთ-ორ თვლაზე, რაც ძალიან მოსახერხებელია დიდი დღესასწაულების დროს.

სუშის სალათი წითელი თევზით

ინგრედიენტები

330 მლ წყალი

300 გრ სუშის ბრინჯი

3 გრ მარილი

30 გრ შაქარი

35 მლ ვაშლის ძმარი

300 გრ მსუბუქად დამარილებული წითელი თევზი

2 ახალი კიტრი

1 ავოკადო

1 ს.კ. სეზამი

ფილადელფიის ხაჭო რამდენიც საჭიროა

მომზადება

თუ სპეციალური ბრინჯის შეძენა შეუძლებელია, შეგიძლიათ ჩვეულებრივი მრგვალი ბრინჯი აიღოთ. ბრინჯი რამდენჯერმე უნდა გაირეცხოს ცივი წყლით.

ჩაყარეთ ბრინჯი ქვაბში წყალთან ერთად და მიიყვანეთ ადუღებამდე. ამის შემდეგ, ის უნდა მოიხარშოს ძალიან დაბალ ცეცხლზე მჭიდროდ დახურული სახურავის ქვეშ, ზუსტად 15 წუთის განმავლობაში.

შეუთავსეთ ვაშლის ძმარი, მარილი და შაქარი, შემდეგ ურიეთ, სანამ არ გაიხსნება.

როდესაც ბრინჯი მოიხარშება, ჩააქრეთ ცეცხლი. შემდეგ გახსენით სახურავი, დააფარეთ ქვაბს  ბამბის პირსახოცი და დაადეთ თავზე სახურავი. ასე რომ, ბრინჯი კიდევ 15 წუთის განმავლობაში უნდა დადგეს და ზედმეტ ტენიანობას ქსოვილი შეიწოვს.

კარგად ავურიოთ ბრინჯი ძმრიან ხსნართან ერთად და გადადეთ გაგრილებამდე.

დაჭერით კიტრი, ავოკადო და წითელი თევზი პატარა კუბიკებად.

ახლა თქვენ უნდა აიღოთ საკონდიტრო მოხსნადი ფორმა 20 სმ დიამეტრით. ფსკერს წაუსვით მცირე რაოდენობით ფილადელფიის ყველი.

შემდეგ დაადეთ ბრინჯის ნახევარი და წაუსვით გახეხილი ყველი. შემდეგ დაამატეთ კიტრი და ოდნავ მოაყარეთ მარილი. მათაც ასევე უნდა წაუსვათ ცხიმიანი ყველი.

კიტრზე მოათავსეთ ნახევარი წითელი თევზი და წააუსვით ყველი.

შემდეგ მოდის ავოკადოს ფენა და წითელი თევზის ფენა. სალათას ზემოდან მოაყარეთ სეზამის თესლი.

ამის შემდეგ, “სუშის” სალათი წითელი თევზით უნდა მოთავსდეს მაცივარში რამდენიმე საათის განმავლობაში, რის შემდეგაც მისი ამოღება შეიძლება.

Related Articles