ტროპიკული ჩიზქეიკი ბანანთან და ჟელესთან ერთად
ბანანის ნამცხვრის მოსამზადებლად შაქრის დამატებაც არ არის საჭირო. ეს ხილი იმდენად ტკბილი და კალორიულია, რომ ადვილად შეცვლის კრემს და ნამცხვრებს. ალბათ ამიტომაც არის, რომ ბევრ კონდიტერს არ უყვარს მისი გამოყენება. მაგრამ შეიძლება ბანანის ჩიზქეიქის რამით ჩანაცვლება?
ტროპიკული ჩიზქეიკი ბანანთან და ჟელესთან ერთად არის კლასიკური ხილის დესერტი, რომლით განებივრება შესაძლებელია არა მხოლოდ ზაფხულში. იგი ეფუძნება მარტივ და ხელმისაწვდომ პროდუქტებს. მიუხედავად ამისა, დელიკატესი გამოიყურება ძალიან მადისაღმძვრელად. ეს დესერტი ბავშვსაც და მოზრდილსაც ერთნაირად მოეწონებათ.
ინგრედიენტები
ტკბილი პეჩენია 200 გრ
კარაქი 80 გრ
ჟელატინი 22 გრ
წყალი 100 მლ
ხაჭო 350 გრ
არაჟანი 150 გრ
ბანანი 4 ცალი
შაქარი 100 გრ
ვანილის შაქარი 10 გრ
ლიმონის ჟელე 90 გრ
მომზადება
პირველად მოვამზადოთ ბაზა. ამისთვის გამოვიყენოთ ჩაის პეჩენია, დავაბლენდეროთ კარაქთან ერთად.
ფორმის ფსკერზე გაშალეთ პერგამენტის ქაღალდი. ფორმა კარგია თუ იხსნება. მოათავსეთ დაბლენდერებული მასა და დატკეპნეთ თანაბრად. გააგზავნეთ მაცივარში 15 წუთის განმავლობაში.
წყალი დაასხით 15 გრ ჟელატინს. ცოტა ხნით გვერდზე გადავდოთ. 2 ბანანი დააბლენდერეთ ხაჭოსთან, არაჟანთან, შაქართან და ვანილის შაქართან ერთად.
გაჟღენთილი ჟელატინი თანდათანობით ჩაასხით ამ ერთგვაროვან მასაში. აურიეთ და დაასხით ფორმაში. მოათავსეთ ახლა უკვე მაცივარში 1 საათის განმავლობაში, ამ დროის განმავლობაში მოამზადეთ ჟელე. ინსტრუქციის შესაბამისად გააკეთეთ ლიმონის ჟელე. საიმედოობისთვის დაამატეთ მას კიდევ 7 გრ ჟელატინი.
გაასუფთავეთ დარჩენილი ბანანები და დაჭერით. განათავსეთ ისინი გაყინული ხაჭოს მუსზე. დაასხით ნახევარი ლიმონის ჟელე.მოათავსეთ მაცივარში 15 წუთის განმავლობაში.
შემდეგ დაასხით დარჩენილი ჟელე. ჩიზქეიკი მაცივარში მინიმუმ 4 საათის განმავლობაში, სასურველია მთელი ღამის განმავლობაში დატოვოთ. მზა დესერტი ფრთხილად გაათავისუფლეთ ფორმიდან, დაჭერით ნაჭრებად.
სილამაზისთვის, ეს ტროპიკული ბანანის ჩიზქეიკი შეიძლება მორთოოთ ქოქოსის ფანტელებით და ციტრუსის ხილით. ასეთი დესერტის წარდგენით სტუმრები ნამდვილად გახარებულები იქნებიან. ოდესმე გაგიკეთებიათ ხილის ჩიზქეიქები? გაგვიზიარეთ თქვენი გამოცდილება და, რა თქმა უნდა, ფოტოები!