ლიმონის ღვეზელი კეფირით
მარტივ ცხობაზე ფიქრისას ბევრი ფიქრობს შარლოტაზე. მართლაც, რა შეიძლება იყოს ვაშლის დაჭრაზე და ცომის ჩასხმაზე უფრო იოლი? ადრე მეც ასე ვფიქრობდი, მაგრამ ამ რეცეპტის შემოწმების შემდეგ, ახალი რჩეული დესერტი მაქვს და ეს არის ლიმონის ღვეზელი კეფირზე, დაფარული მინანქრით.
ძნელია მას სხვაგვარად უწოდო, ვიდრე სიყვარული ერთი ნახვით. მაღალი, ფაფუკი და ძალიან არომატულია! შაქრის მინანქარი მნიშვნელოვან როლს ასრულებს ამ დესერტში. მის გარეშე გექნებათ ჩვეულებრივი (მაგრამ ძალიან გემრიელი) ციტრუსის კექსი. მაგრამ მინანქართან ერთად, ღვეზელი ნამდვილ საშობაო ტორტად იქცევა!
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 320 გრ
ლიმონი 1,5 ცალი
კვერცხი 3 ცალი
მარილი გემოვნებით
შაქარი 200 გრ
კეფირი 200 მლ
სოდა 1 ჩ / კ
მზესუმზირის ზეთი 100 მლ
შაქრის პუდრა 3 ს.კ.
მომზადება
გარეცხეთ ერთი ლიმონი, დაჭერით ნაჭრებად და ათქვიფეთ ბლენდერში.
მოაყარეთ კვერცხებს მარილი, ავთქვიფოთ ქაფის მიღებამდე. შემდეგ დაამატეთ შაქარი პორციებად, ათქვიფეთ. ფუმფულა მსუბუქი მასა უნდა მიიღოთ.
სოდა დაუმატეთ კეფირს ოთახის ტემპერატურაზე, დაელოდეთ ერთი წუთით და დაამატეთ კვერცხის მასას.
თხევად ნარევს დაუმატეთ ზეთი. შემდეგ განაგრძეთ თქვეფა. თანდათანობით დაამატეთ ფქვილი, სანამ ნახევრად თხევადი ცომი მიიღება. დაამატეთ ლიმონის პიურე.
ჩაასხით ცომი ფორმაში (ფორმა უნდა იყოს ცხიმწასმული) და გამოაცხვეთ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 40 წუთის განმავლობაში. სუფრასთან მიტანის წინ ათქვიფეთ შაქრის პუდრა და ნახევარი ლიმონის წვენი და გადაასხით გაცივებულ ნამცხვარს.
არაფერია იმაზე უკეთესი, ვიდრე სურნელოვან ჩაისთან სურნელოვანი ნამცხვარი! კეფირთან ერთად ლიმონის ღვეზელის მომზადება სიამოვნებაა (მძიმე სამუშაო დღის შემდეგაც კი). იმედი მაქვს, მოგეწონებათ ეს მარტივი, მაგრამ გემრიელი დესერტი.