მისი დანახვისას კინაღამ ენა გადავყლაპე. ისეთი გემრიელია, ტრადიციული რეცეპტი დავივიწყე.

by ekaterine

სკუმბრია საუკეთესოა შემწვარი და გამომცხვარი, დამარილებული და დამარინადებული, შებოლილი და შემწვარი. სკუმბრიის მომზადების ასობით თუ არა ათობით საშუალება არსებობს. ომეგა -3 ცხიმოვანი მჟავების ხელმისაწვდომ წყაროს ეძახიან, ის ასევე უბრალოდ გემრიელი თევზია, რომელსაც აქვს ყველა შანსი გახდეს თქვენი ხელსაყრელი კერძი.

გაგიზიარებთ რეცეპტს, რომელმაც პრაქტიკულად მოიგო ჩვენი გული. სკუმბრია გამომცხვარი ფოლგაში ორიგინალური შევსებით – და დღესასწაული წარმატებულია!

ფოლგაში გამომცხვარი სკუმბრია

ინგრედიენტები

სკუმბრია 2 ცალი

მწვანილი 1 კონა

ნიორი 2 კბილი

მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.

ლიმონი 1/2 ცალი.

ლიმონის წვენი 1-2 ს.კ.

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი)

მომზადება

გაასუფთავეთ თევზი და გარეცხეთ, შემდეგ კი გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცებით.

წაუსვით წიწაკა და მარილი, აიღეთ ნახევარი ლიმონი და დაჭერით თხელ ნაჭრებად, რომელთაგან თითოეული უნდა გაიყოს შუაზე.

დავჭრათ მწვანილი. დაჭერით ნიორი. ჩაყარეთ ინგრედიენტები საჭრელი დაფიდან თასში და დაასხით მწვანილს და ნიორს ლიმონის წვენი და მზესუმზირის ზეთი. კარგად ავურიოთ ყველაფერი.

წაუსვით თევზს მომზადებული მასა, ზურგზე გააკეთეთ დანით ჭრილები და შიგ მოათავსეთ ლიმონის ნაჭრები.

აიღეთ საცხობი ფორმა. გამოიყენეთ ფოლგა, რომ დაფაროს ფსკერი. განათავსეთ თევზი საცხობ ფირფიტაზე და თავზე გადააფარეთ კიდევ ერთი ფოლგა. დააყენეთ ტემპერატურა 180 ° C- ზე. გამოაცხვეთ თევზი 25 წუთის განმავლობაში. მითითებული დროის შემდეგ თევზს მოაცილეთ ფოლგა და გააგრძელეთ ცხობა, სანამ მზად არ იქნება.

ამ კერძის უპირატესობა ის არის, რომ ის საოცრად გემრიელი რჩება ცივიც კი. აარჩიეთ თქვენი საყვარელი გვერდითი კერძი და მიირთვით უგემრიელესი თევზი სადღესასწაულო კერძად, ან უბრალოდ, თქვენს ოჯახს გაუმასპინძლდეთ სამუშაო დღის ბოლოს. მადლიერებას ზღვარი არ ექნება. მოიწონეთ და გააზიარეთ, რომ თქვენმა მეგობრებმაც ნახონ, რა გემრიელი კერძის მომზადება ისწავლეთ.

Related Articles