• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

მისი დანახვისას კინაღამ ენა გადავყლაპე. ისეთი გემრიელია, ტრადიციული რეცეპტი დავივიწყე.

by ekaterine დეკემბერი 6, 2020
დეკემბერი 6, 2020

სკუმბრია საუკეთესოა შემწვარი და გამომცხვარი, დამარილებული და დამარინადებული, შებოლილი და შემწვარი. სკუმბრიის მომზადების ასობით თუ არა ათობით საშუალება არსებობს. ომეგა -3 ცხიმოვანი მჟავების ხელმისაწვდომ წყაროს ეძახიან, ის ასევე უბრალოდ გემრიელი თევზია, რომელსაც აქვს ყველა შანსი გახდეს თქვენი ხელსაყრელი კერძი.

გაგიზიარებთ რეცეპტს, რომელმაც პრაქტიკულად მოიგო ჩვენი გული. სკუმბრია გამომცხვარი ფოლგაში ორიგინალური შევსებით – და დღესასწაული წარმატებულია!

ფოლგაში გამომცხვარი სკუმბრია

ინგრედიენტები

სკუმბრია 2 ცალი

მწვანილი 1 კონა

ნიორი 2 კბილი

მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.

ლიმონი 1/2 ცალი.

ლიმონის წვენი 1-2 ს.კ.

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი)

მომზადება

გაასუფთავეთ თევზი და გარეცხეთ, შემდეგ კი გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცებით.

წაუსვით წიწაკა და მარილი, აიღეთ ნახევარი ლიმონი და დაჭერით თხელ ნაჭრებად, რომელთაგან თითოეული უნდა გაიყოს შუაზე.

დავჭრათ მწვანილი. დაჭერით ნიორი. ჩაყარეთ ინგრედიენტები საჭრელი დაფიდან თასში და დაასხით მწვანილს და ნიორს ლიმონის წვენი და მზესუმზირის ზეთი. კარგად ავურიოთ ყველაფერი.

წაუსვით თევზს მომზადებული მასა, ზურგზე გააკეთეთ დანით ჭრილები და შიგ მოათავსეთ ლიმონის ნაჭრები.

აიღეთ საცხობი ფორმა. გამოიყენეთ ფოლგა, რომ დაფაროს ფსკერი. განათავსეთ თევზი საცხობ ფირფიტაზე და თავზე გადააფარეთ კიდევ ერთი ფოლგა. დააყენეთ ტემპერატურა 180 ° C- ზე. გამოაცხვეთ თევზი 25 წუთის განმავლობაში. მითითებული დროის შემდეგ თევზს მოაცილეთ ფოლგა და გააგრძელეთ ცხობა, სანამ მზად არ იქნება.

ამ კერძის უპირატესობა ის არის, რომ ის საოცრად გემრიელი რჩება ცივიც კი. აარჩიეთ თქვენი საყვარელი გვერდითი კერძი და მიირთვით უგემრიელესი თევზი სადღესასწაულო კერძად, ან უბრალოდ, თქვენს ოჯახს გაუმასპინძლდეთ სამუშაო დღის ბოლოს. მადლიერებას ზღვარი არ ექნება. მოიწონეთ და გააზიარეთ, რომ თქვენმა მეგობრებმაც ნახონ, რა გემრიელი კერძის მომზადება ისწავლეთ.

0
FacebookEmail
previous post
არავინ იცის რამდენი საუკუნისაა ეს კერძი. ერთი რამ ცნობილია: მას არ ჰყავს კონკურენტი! გუფთა, რომელსაც ჩემი შვილები გიგანტურ ფრიკადელკებს ეძახიან!
next post
ოჯახში ყველა სხვადასხვა სოუსით მიირთმევს. ერთი რამ უდავოა, კარტოფილის მობრაწულა ყველას უყვარს.

Related Articles

პირველ ქილას მეორე დღესვე ვხსნი, რადგან მოთმენის უნარი...

ივლისი 5, 2022

ეს სოუსი უბრალო საჭმელსაც კი კულინარიულ შედევრად გადააქცევს!

ივლისი 5, 2022

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    რომელი გოგო იქნება უფრო ლამაზი, როცა შემოტრიალდება? გააკეთე არჩევანი და გაიგე სრული სიმართლე შენს შესახებ.

  • 2

    სასწაული დიეტა აღმოვაჩინე დღეს, სულ რაღაც 14 დღე და მინუს 7 კილოგრამი

  • 3

    პირველ ქილას მეორე დღესვე ვხსნი, რადგან მოთმენის უნარი არ მაქვს 😂

  • 4

    ჰაეროვანი მოხარშული ცომის რეცეპტი, რომელზეც ჩემი ქმარი გიჟდება. რეცეპტი, რომელიც თაობიდან თაობას გადაეცა.

  • 5

    ეს სოუსი უბრალო საჭმელსაც კი კულინარიულ შედევრად გადააქცევს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC