“კომბოსტოს შარლოტა”- განუმეორებელი გემო და არომატი. მაგიდიდან ბოლო ნამცეციც კი გაქრა!

by ekaterine

თითქმის არცერთ ბავშვს არ უყვარს კომბოსტო. რა სახის ხრიკებს არ მიმართავენ დედები ბავშვის გამოსაკვებად. მაგრამ ყველა მცდელობა ამაოა.

ამიტომ, ჩვენ გადავწყვიტეთდახმარება და კომბოსტოს ღვეზელის შესანიშნავი რეცეპტი მოვამზადეთ თქვენთვის. მომზადების მეთოდის მხრივ, იგი მსგავსია უტკბო შარლოტისა. იმდენად გემრიელია, რომ მას ყველა სიამოვნებით ჭამს.

პატარა რჩევა: რაც უფრო ახალ კეფირს დაამატებთ, მით უკეთესი შარლოტაა ღუმელში.

ღვეზელი “კომბოსტოს შარლოტა”

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 200 გრ

კვერცხი 3 ც

სტაფილო 1 ც

თეთრი კომბოსტო 0,5 კგ

კეფირი 100 მლ

მაიონეზი 100 მლ

სოდა 0,5 ჩ / კ

კარაქი 30 გ

მარილი გემოვნებით

ლიმონის წვენი გემოვნებით

მომზადება

შეურიეთ კვერცხი, კეფირი, მაიონეზი, მარილი, სოდა. გაცერით ფქვილი. მოზილეთ ცომი, მოათავსეთ თასში და გადააფარეთ პირსახოცი.

დაჭერით კომბოსტო და სტაფილო. შეწვით ტაფაზე, მოაყარეთ მარილი და მოასხით ლიმონის წვენი. კომბოსტო უნდა იყოს რბილი.

საცხობი ფორმის ძირს წაუსვით კარაქი და მოაყარეთ ფქვილი. ცომის ნახევარზე ნაკლები მოათავსეთ საცხობ ფორმაში და გაასწორეთ კოვზით.

ზემოდან კი დაალაგეთ ბოსტნეული და დაასხით დანარჩენი ცომი.

მოათავსეთ კერძი 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში. გამოაცხვეთ ოქროსფერ ყავისფერამდე, დაახლოებით 40-50 წუთი.

საკვირველია, რომ ღვეზელი სიტკბოს გარეშე ძალიან ნაზი აღმოჩნდა, ისევე როგორც სუფლე. მიირთვით ცხელი ან ცივი. ჩვენ გირჩევთ მის მომზადებას და მეგობრებისთვის რეცეპტის გაზიარებას!

Related Articles