ბებიაჩემმა მასწავლა ასეთი ღვეზელის გაკეთება. მას შეეფერება ნებისმიერი ცომი. გემრიელი შიგთავსით შიგნით: ხორცის წვენში მოხარშული კარტოფილი. აუღწერელი სილამაზე!

ღვეზელი ქათმით და კარტოფილით კეფირზე

ვინ იტყვის უარს სურნელოვან ხელნაკეთ ცომეულზე? ძალიან მიყვარს ღვეზელები და ხელიდან არ ვუშვებ გამოცხობის მიზეზს. კეფირზე ძალიან სწრაფად ვამზადებ ქათმის ღვეზელს: სანამ ცომი მზადდება, მე ვამზადებ შევსებას. გაგიკვირდებათ, მაგრამ ყველაფერი შეიძლება ასე მარტივად იყოს.

ქათმის და კარტოფილის ღვეზელის ყველაზე დიდი თვისება არის ცომი. მასთან არანაირი პრობლემა არ მქონია! ახალბედა დიასახლისსაც კი შეუძლია მისი მომზადება. ძალიან მორჩილია და ადვილია მასთან მუშაობა! ამ ცომის წყალობით, ღვეზელი დიდხანს არ შემორჩება.

ინგრედიენტები

კეფირი 200 მლ

კვერცხი 1 ცალი

კარაქი 100 გრ

გამაფხვიერებელი 1 ჩ / კ

ხორბლის ფქვილი 400 გრ

ქათმის ფილე 300 გრ

კარტოფილი 3 ც

ხახვი 1 ც

მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.

კვერცხის გული 1 ცალი

სეზამი გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

მომზადება

ცომის დასამზადებლად აურიეთ კეფირი, გამდნარი კარაქი, კვერცხი და 1 ჩ.კ. მარილი. გაცერით ფქვილი და გამაფხვიერებელი, მოზილეთ ცომი. დააფარეთ თასს ცელოფნის შესაფუთი და გააჩერეთ 20 წუთი.

ამასობაში გავაკეთოთ შევსება. დაჭერით ფილე და კარტოფილი პატარა კუბიკებად, დაამატეთ დაჭრილი ხახვი. ჩაასხით მცენარეული ზეთი, მარილი და პილპილი, აურიეთ.

ცომი გავყოთ ორად. თითოეული გაათხელეთ თხელ სწორკუთხა ფენად. განათავსეთ შევსება თითოეული ფენის შუაში.

დაფარეთ გულსართის ფენა ცომის ფენის ერთი ნაწილით, მაგრად დააჭირეთ კიდეებს. ცომის მეორე მხარე დავჭრათ ზოლებად. თითოეული ზოლი ოდნავ გადაახვიეთ სპირალურად და გადაიტანეთ ცომზე.

 

გაშალეთ საცხობ ფურცელზე პერგამენტი და გადაიტანეთ ნამცხვრები. ზემოდან წაუსვით კვერცხის გული და მოაყარეთ სეზამის თესლი. აცხვეთ 35 წუთის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე.

ასეთი მარტივი ქათმის ღვეზელის რეცეპტი უნდა იყოს ყველა დიასახლისის არსენალში. მასში ფაქტიურად არაფერია ზედმეტი და მომზადების ტექნოლოგია სრულყოფილია. გარდა ამისა, ის აღმოჩნდა არა მხოლოდ გიჟურად გემრიელი, არამედ ლამაზიც. სირცხვილი არ არის ასეთი ღვეზელის სტუმრებთან მიტანა!

Loading...