უფრო ნაზ პურს უბრალოდ ვერ ნახავთ! თუ გამოცხობ, სხვა რეცეპტებს სამუდამოდ დაივიწყებ.

“ჰოკაიდო” იაპონური რეცეპტის რძის პური

დღეს ჩვენ ერთად მოვამზადებთ საოცრად რბილ იაპონურ პურს, ოლგა შობუტინსკაიას რეცეპტის მიხედვით. ჰოკაიდოს რძის პური გამოირჩევა ინტენსიური რძე-ნაღებისებური გემოთი და არომატით. ამიტომ, უფრო ნაზ პურს უბრალოდ ვერ ნახავთ!

იაპონური პური

ამ რეცეპტის მიხედვით მომზადება სხვებისგან იმით განსხვავდება, რომ სპეციალური მასა – ტანგჟონგი უნდა მოამზადოთ. მისი წყალობით გამოდის პური ასეთი ჰაეროვანი და ნაზი. საცხობი ჭურჭლის ზომა უნდა იყოს დაახლოებით 30 x 11 სმ.

ინგრედიენტები

20 გრ ხორბლის ფქვილი

100 მლ წყალი

350 გრ ფქვილი

35 გრ შაქარი

7 გრ მარილი

1 კვერცხი

110 მლ რძე

10 გრ რძის ფხვნილი

5 გრ მშრალი საფუარი

30 გრ კარაქი

მომზადება

პირველი, მოდით გავაკეთოთ ტანგჟონგი, ანუ ნახარში. 100 მლ წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე. როგორც კი ბოლოში პატარა ბუშტები გამოჩნდება, გადმოდგით ცეცხლიდან. დაამატეთ 20 გრ ფქვილი და კარგად აურიეთ ათქვიფეთ.

გადააფარეთ ცელოფანი და მოათავსეთ თასი მაცივარში მინიმუმ 3 საათის განმავლობაში. შეგიძლიათ საღამოს მოამზადოთ, დილით კი პური გააკეთოთ.

შეურიეთ 1 ჩაის კოვზი შაქარი საფუარს და დაასხით თბილი რძე. აურიეთ და გააჩერეთ 5 წუთის განმავლობაში.

ამასობაში თასში შეურიეთ დარჩენილი შაქარი, მარილი და კვერცხი. შეუთავსეთ ყველაფერი, შემდეგ დაამატეთ რძის ფხვნილი და კვლავ ათქვიფეთ.

ახლა თქვენ უნდა გაცრათ ფქვილი დიდ თასში. დაამატეთ მას კვერცხის მასა, საფუარის ნარევი და შეფუთული მასა. მნიშვნელოვანია, რომ გაღვივდეს ოთახის ტემპერატურაზე. ამიტომ, ის ცოტათი გაათბეთ წყლის აბაზანაზე ან წინასწარ გამოიღეთ მაცივრიდან.

თქვენ უნდა მოზილოთ ცომი დაახლოებით 15-20 წუთის განმავლობაში. ცომი არ უნდა ეკვროდეს ხელებს და თან უნდა იყოს რბილი.

ახლა თქვენ უნდა ნელა შეურიოთ რბილი კარაქი ნაწილებად და არა ერთდროულად. მოზილეთ ცომი კიდევ 10 წუთის განმავლობაში, სანამ გლუვი გახდება.

წაუსვით დიდ თასში მზესუმზირის ზეთი და მოათავსეთ ცომი შიგნით. გადააფარეთ ცელოფანი და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე საათნახევარი.

დასკვნითი ეტაპი

მზა ცომი საჭიროა დაიყოს 3 თანაბარ ნაწილად. შემდეგ გადააფარეთ პირსახოცი და გააჩერეთ კიდევ 15 წუთი.

გააბრტყელეთ თითოეული ბურთულა გრძელ ფენად, შემდეგ გადაიტანეთ გრძელი ბოლოები შუაზე და ხელით ცოტათი დააჭირეთ.

ცომი გადააბრუნეთ და კვლავ გააფართოვეთ გრძლად ფენად. მისი სიგანე უნდა იყოს იგივე, რაც თქვენი საცხობი ფორმაა. შემდეგ ცომი შემოახვიეთ რულეტივით და შეკარით კიდეები.

ტაფას წაუსვით კარაქი და შიგნით მოათავსეთ 3 ცალი პური. ახლა თქვენ უნდა დააფაროს ფორმას ცელოფანი და დატოვოთ კიდევ საათნახევარი, რომ ცომი გაიზარდოს. შემდეგ შეგიძლიათ კვერცხი წაუსვათ.

თქვენ უნდა გამოაცხოთ პური 190 გრადუსზე, დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში. არომატი ისეთი იქნება, რომ, სავარაუდოდ, მეორე დღეს პური აღარ დარჩება.

 

Loading...