ელეგანტური შვედური წახემსება არავის დატოვებს გულგრილს! დაივიწყეთ ბანალური სენდვიჩები. 🍞

რა დელიკატესებიც არ უნდა შემოგვთავაზონ რესტორნებმა, რამდენი რეცეპტიც არ უნდა გამოიგონონ გურმანებმა, სენდვიჩები მაინც საუკეთესოა! კაცობრიობას ჯერ არაფერი გამოუგონია, ვიდრე განსხვავებული გემოვნების პური, თან მარტივი და გენიალური. უფრო მეტიც, მას შეიძლება მივცეთ სრულიად განსხვავებული ფორმები. მაგალითად, შვედური საუზმის ტორტი.

არსებითად იგივეა, რაც გავრცელებული სენდვიჩი. მაგრამ ის უფრო დაბადების დღის ტორტს ჰგავს, თუმცა იმავე პრინციპით არის მომზადებული. სხვადასხვა არომატის პური და პასტა ალტერნატიულად იქმნება ფენებად, შემდეგ მაცივარში ვათავსებთ და სანახაობრივი საუზმეც მზად არის.

ინგრედიენტები

ავოკადო 4 ცალი

ლიმონი 0,5 ცალი

მწვანე ხახვი 1 ს.კ.

ბულგარული წიწაკა 1 ც

ჩედერი(ინგლისური ყველი) 60 გ

ჭარხალი 1 ც

თაფლი 1 ჩ / კ

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

ხაჭო 1,4 კგ

ტოსტის პური 16 ცალი

მწვანილი გემოვნებით

მომზადება

1.მოხარშეთ ჭარხალი, გააცალეთ კანი და გახეხეთ.

ხაჭო გაყავით ხუთ ნაწილად.

ჭარხალს დაუმატეთ თაფლი და ხაჭოს ერთი ნაწილი. კარგად აურიეთ.

2.ამოიღეთ თესლი ავოკადოდან და გააცალეთ კანი. ლიმონის წვენი მოასხით რბილობს და დაჭყლიტეთ ჩანგლით, სანამ გლუვი გახდება.

დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და აურიეთ. მიღებულ პასტას დააყარეთ ხაჭოს მეხუთედი.

 

3. წვრილად დაჭრილ ბულგარულ წიწაკას დაამატეთ გახეხილი ჩედერი და ხაჭოს ერთი ნაწილი. კარგად აურიეთ.

საცხობ ფორმაზე, რომელიც იხსნება გვერდებზე, ფსკერზე განალაგეთ ტოსტის პურები, ზემოდან წაუსვით ჭარხლის ფენა, დააწყვეთ პურის ფენა და წაუსვით ავოკადოს პასტა.

პასტაზე დააწყვეთ პურის ნაჭრები, შემდეგ წიწაკიანი ფენა გაანაწილეთ, ისევ ტოსტის ნაჭრები.

მიღებული ტორტი მოათავსეთ მაცივარში ორი საათის განმავლობაში, სუფრასთან მიტანის წინ ყველგან წაუსვით ხაჭოს ყველი (ორიგინალი წონის ორი მეხუთედი) და დაამშვენეთ თქვენი სურვილისამებრ.

ორიგინალ რეცეპტში გამოიყენება ხაჭოს ყველი, პრაქტიკულად რიკოტა. შეგიძლიათ ხაჭო შეაზავოთ ნაღებით ან გამოიყენოთ მდნარი ყველის მასა. ასევე კარგი გადაწყვეტილება იქნება ფილადელფიის ყიდვა, თუმცა, ასეთი რაოდენობით ეს საკმაოდ ძვირი ღირს. ამიტომ ხაჭო საუკეთესო არჩევანი იქნება. მოამზადეთ და მიირთვით გემრიელად!

 

 

 

 

Loading...