შემწვარი “სანდლები” კეფირზე საფუარის გარეშე.

შემწვარი ღვეზელები კომბოსტოსთან ერთად კეფირზე

დღეს მე გეტყვით, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ მარტივი და გემრიელი შემწვარი კომბოსტოს ღვეზელები კეფირით. მათ ძალიან სასაცილო სახელი აქვთ – “სანდლები”. ეს იმიტომ, რომ ისინი დიდი ზომისაა და ნამდვილად წააგავს სანდლებს. ცომი არის საფუარის გარეშე, მაგრამ სოდის წყალობით ძალიან რბილია.

შევსება წინასწარ მოვამზადე. ამჯერად ჩაშუშულ კომბოსტოს ვიყენებ. მაგრამ კეფირის ღვეზელი კარგია კარტოფილთან ან ბარდასთანაც, ასევე გოგრით. დაუმატეთ ცოტაოდენი ნიორი არომატისა და სიმკვეთრისთვის.

ინგრედიენტები

კეფირი 0,5 ჭიქა

მარილი 1 მწიკვი

მზესუმზირის ზეთი 100 მლ

სოდა 0,5 ჩ / კ

ხორბლის ფქვილი 250-350 გ

მოხარშული კომბოსტო 300 გ

მომზადება

კეფირი ოდნავ გაათბეთ და ჩაასხით ღრმა თასში. დაუმატეთ მარილი და სოდა და კარგად აურიეთ.

ჩაასხით 1 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი და თანდათანობით დაამატეთ ფქვილი, მოზილეთ ცომი. ეს უნდა იყოს რბილი, მაგრამ არა წებოვანი. გააჩერეთ ცომი 15 წუთის განმავლობაში.

ცომი გავყოთ ნაჭრებად. გააბრტყელეთ თითოეული წრედ და მოათავსეთ ჩაშუშული კომბოსტო ცენტრში.

კიდეები ერთმანეთზე მიამაგრეთ, ღვეზელები გადმოაბრუნეთ და ძალიან ნაზად გადაატარეთ საბრტყელებელი.

შეწვით ღვეზელები მზესუმზირის ზეთში საშუალო ცეცხლზე თითოეულ მხარეზე 3-4 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. განათავსეთ ქაღალდის პირსახოცებზე.

რამდენიმე წუთის შემდეგ, ზეთი შეიწოვება და შეგიძლიათ მიირთვათ. შემწვარი ღვეზელები საუკეთესოა თბილი. მათთან ერთად სუფრაზე მიიტანეთ არაჟანი. საკონდიტრო ნაწარმი საკმაოდ დიდი და ნოყიერია, ამიტომ ორი ღვეზელი საკმარისია, რომ დანაყრდეთ.

Loading...