რბილი, წვნიანი და ძალიან ნაზი. ყოველთვის ამ გზას ვიყენებ.

დღეს გვსურს პატარა ხრიკი გავაცნოთ მათ, ვისაც შემწვარი ღვიძლი უყვარს. ასეთი კერძის მომზადების მთავარი ამოცანაა ღვიძლის სიმწარისა და სიმყარისგან გათავისუფლება, მისთვის ლამაზი, მადისაღმძვრელი სახის მიცემა.

ამ გზით შეგიძლიათ მოხალოთ საქონლის ხორცი, ღორის ან ცხვრის ღვიძლი. თქვენ მიიღებთ ულამაზეს რბილ ნაჭრებს, რომელთა მომზადებაც განმეორებით მოგინდებათ. ყველაფერი ერთ ინგრედიენტზეა … დაინტერესდით? მაშინ წაიკითხეთ!

ღვიძლი სახამებელში

ინგრედიენტები

ძროხის ღვიძლი 500 გრ

კვერცხი 1 ც.

სახამებელი 1 ს.კ.

ხახვი 2 ცალი

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი 20 მლ

მომზადება

გარეცხეთ ღვიძლი, გაასუფთავეთ სადინარებისგან, დაჭერით საშუალო ნაჭრებად. მოაყარეთ მარილი და პილპილი.

ათქვიფეთ კვერცხი სახამებლით, ჩაყარეთ ღვიძლი და კარგად აურიეთ. გააჩერეთ 40-60 წუთი. გააცხელეთ ზეთი ტაფაში, თითოეული ნაჭერი შეწვით ორივე მხრიდან 2 წუთის განმავლობაში.

ცალკე შეწვით ნახევარ რგოლებად დაჭრილი ხახვი გამჭვირვალედ. შეურიეთეთ ერთმანეთს ხახვი და ღვიძლი, გააჩერეთ საშუალო ცეცხლზე 10-15 წუთის განმავლობაში.
უგემრიელესი მბზინავი ნაჭრები კარგად შეეფერება კარტოფილის პიურეს, მოხარშულ წიწიბურას ან ბრინჯს. ჩვენ დარწმუნებულები ვართ, რომ ახლა ერთადერთი გზაა ღვიძლის გემრიელად მოსამზადებლად! რეცეპტი უნდა მონიშნოთ და გაუზიაროთ მეგობრებსაც!

Loading...