ბედნიერები კალორიებს არ ითვლიან. ვაცხობ ყოველ შაბათ-კვირას, ვტკბები ცხოვრებით.

by ekaterine

გერმანული ღვეზელი მოხუცი ფრაუ შულცის რეცეპტის მიხედვით

ამ კერძს გერმანული ყაყაჩოს ჩიზქეიქსაც უწოდებენ. მას აქვს ბევრი რბილი და არომატული შემავსებელი და ზედმეტი ცომი საერთოდ არ აქვს. ასე რომ, ეს დესერტი ჯანმრთელობისთვის საზიანო არ არის.

ცომის ინგრედიენტები

90 გრ კარაქი

80 გრ შაქარი

190 გრ ფქვილი

ინგრედიენტები შევსებისთვის

50 გრ მანანი

200 გრ ხაჭო

90 გრ შაქარი

100 გრ ყაყაჩოს თესლი

450 მლ რძე

60 გრ კარაქი

1 კვერცხი

მომზადება

დავიწყოთ შევსებით. პატარა ქვაბში აურიეთ ცივი რძე, კარაქი, შაქარი და ყაყაჩოს თესლი. აურიეთ ნარევი, მიიყვანეთ ადუღებამდე საშუალო ცეცხლზე და თან კარგად ურიეთ.

ამის შემდეგ, ცხელ ნარევს უნდა დაამატოთ მანანის ბურღული. ამისათვის დაამატეთ მარცვლეული მცირე ულუფებით და ინტენსიურად თქვიფეთ. ყველაფერი ნელა და თანდათანობით გააკეთეთ, რომ არ აიკოშტოს.

მანანის დამატების შემდეგ კვლავ აურიეთ ნარევი და გადადგით. დაახლოებით 20 წუთი დასჭირდება მასის გაციებას და გასქელებას.

თასში შეურიეთ ხაჭო, კვერცხი და დაამატეთ ცოტა მარილი. ამის შემდეგ ხაჭო კარგად უნდა ათქვიფოთ ბლენდერით, სანამ გლუვი გახდება. თუ გსურთ, დაამატეთ ვანილის ექსტრაქტი.
მაგარი კარაქი დანით დაკუწეთ ან გახეხეთ წვრილად. შემდეგ აურიეთ ერთად კარაქი, ფქვილი და შაქარი. ასევე დაამატეთ ცოტა მარილი.

ახლა თქვენ შეგიძლიათ აურიოთ ყაყაჩოს თესლი და ხაჭო ერთად. ამისთვის გამოიყენეთ ხელის ბლენდერი, რომ კარგად აითქვიფოს.

ამის შემდეგ, დაფარეთ პერგამენტით ყალიბის ფსკერი და შიგ ჩაყარეთ შაქრიანი მასის ნახევარი. შეგიძლიათ ნახევარზე ოდნავ მეტიც კი.

შემდეგ შიგნით ჩაასხით ხაჭო-ყაყაჩოს მთელი ნარევი და მოაყარეთ დანარჩენი შაქრის ნარევი ზემოდან. შემდეგ ნამცხვარი გამოაცხვეთ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში. თქვენ უნდა დაელოდოთ 40-50 წუთს.

ტორტის დაშლის თავიდან ასაცილებლად

ნამცხვრის ღუმელიდან გამოღების შემდეგ, არ გახსნათ ტაფა. საჭიროა დაველოდოთ ნამცხვრის გაგრილებას, შემდეგ კი მაცივარში კიდევ რამდენიმე საათით ჩადეთ. წინააღმდეგ შემთხვევაში, არსებობს შანსი, რომ ნამცხვარი დაიშალოს მანამ, სანამ არ გამკვრივდება.

ამის შემდეგ შეგიძლიათ მარტივად ამოიღოთ ფორმიდან და მიირთვათ. დროა დატკბეთ ყაყაჩოს თესლის შევსების და ხრაშუნა შაქრის ფუძის კომბინაციით. ასეთი ჩიზქეიქი ნამდვილად შეგიყვარდებათ.

Related Articles