ტირამისუ-ცნობილი კლასიკური იტალიური მრავალფენიანი დესერტის ყველაზე მადისაღმძვრელი რეცეპტები.

ტირამისუ-ცნობილი კლასიკური იტალიური მრავალფენიანი დესერტია, რომელიც დამზადებულია რბილი სავოიარდის ნამცხვრებისგან, ნაზი მასკარპონეს ყველით, ზაბაიონის კრემით და ათქვეფილი ნაღებით. ეს დესერტი ბევრისთვის აკრძალული ხილია. სინამდვილეში – მისი მომზადება მარტივია და ძალიან ხშირად შეგიძლიათ.

как приготовить тирамису

ინგრედიენტები

2 კვერცხი;

გრანულირებული შაქარი 50 გრამი;

მასკარპონე ყველი (დაახლოებით 250 გრამი);

სავოიარდი 1 პაკეტი;

ძლიერი ყავა 1 დიდი ჭიქა;

მარსელი 25 გრამი;

კაკაოს ფხვნილი გემოვნებით.

მომზადება

ასეთი უნიკალური დესერტის მომზადების პროცესი საკმაოდ მარტივია.

პირველად თქვენ უნდა მოამზადოთ ძლიერი ყავა და კარგად გააგრილოთ.

ნამდვილი ტირამისუს მომზადებისთვის გამოიყენება უშაქრო ყავა.

გააცალკევეთ კვერცხის ცილები გულისგან. ათქვიფეთ გულები შაქართან ერთად. ცილა ათქვიფეთ გათეთრებამდე. შეურიეთ ერთმანეთს და დაამატეთ მასკარპონე.

კრემი საკმაოდ სქელი გამოდის და ეს დამოკიდებულია თქვეფის ხანგრძლივობაზე.

რაც უფრო გრძელია ეს პროცესი, მით უკეთესი.

ყავას დაამატეთ კონიაკი. ამოავლეთ პეჩენიები და დაალაგეთ საცხობი ფორმის ძირზე. ეს პროცესი სწრაფად უნდა გაკეთდეს, რადგან პეჩენია ადვილად იჟღინთება სითხით.

შემდეგ პეჩენიის ფენას დაასხით კრემი და დაალაგეთ მეორე ფენა.

ბოლო ფენა დამშვენეთ კაკაოს ფხვნილით ან გახეხილი შოკოლადით.

დესერტი დაუყოვნებლივ მოათავსეთ მაცივარში დაახლოებით 4-5 საათის განმავლობაში.

ამ დროის გასვლის შემდეგ, ნამცხვარი გაჯერებულია და ტირამისუს კრემი კიდევ უფრო სქელდება.
ასეთ ტორტს კოვზით ჭამენ.

გემრიელად მიირთვით ყავასთან, ასევე ჩაისთან ერთად.

ტორტი ტირამისუ

как приготовить тирамису

ინგრედიენტები

სავოიარდის პეჩენია დაახლოებით 30 ცალი. ან მისი შემცვლელი;

მასკარპონე ან ხაჭო დაახლოებით 250 გრამი;

ნაღები ცხიმის შემცველობით მინიმუმ 30% – ერთი ჭიქა;

ძლიერი ყავა – ერთი ჭიქა;

ლიქიორი  30 გრამი;

შაქრის პუდრა – 5 ს.კ.

კაკაო დაახლოებით 2 ს.კ.

მომზადება

პირველ რიგში, ყავა მოადუღეთ.

თქვენ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხსნადიც კი, თუ სამზარეულოში ნატურალური არ გაქვთ.

სასმელი გააციეთ და ცოტა ალკოჰოლი (ღვინო ან ლიქიორი) დაამატეთ.

კრემის მოსამზადებლად, ნაღები ათქვიფეთ შაქრის ნახევართან ერთად.

უკეთესი კრემისთვის რეკომენდებულია პირველ რიგში ნაღების კარგად გაცივება.

ნარევი კარგად უნდა გასქელდეს.

შემდეგ, მასკარპონე დარჩენილ შაქრის პუდრასთან ერთად დაამატეთ კრემს, ნაზად შეურიეთ სანამ გასქელდება, ერთგვაროვანი მასა მიიღება.

მზა კრემი შეინახეთ მაცივარში გარკვეული ხნით.

შემდეგ, თავად ნამცხვარი იწყობა. პეჩენიები გაჟღენთილი ყავასთან და ალკოჰოლთან ერთად მოათავსეთ წინასწარ მომზადებულ ფორმაში.

როცა ერთი ფენა შეივსება, დაასხით ნახევარი კრემი, შემდეგ პეჩენიის ფენა და ისევ კრემი. 5-6 საათით მოათავსეთ მაცივარში.

მოაყარეთ კაკაო ან გახეხილი შოკოლადი.

გემრიელად მიირთვით!

ტირამისუ მასკარპონეს გარეშე

как приготовить тирамису

ბევრი დიასახლისი უჩივის მაღაზიებში მასკარპონე ყველის არარსებობას. ქვემოთ მოცემული რეცეპტი საშუალებას გაძლევთ მოამზადოთ დესერტი, მისი გამოყენების გარეშე. მომზადების პრინციპი იგივე რჩება, მაგრამ რით უნდა შეიცვალოს მასკარპონი ტირამისუში?

ინგრედიენტები

სავოიარდის პეჩენია 0.4 კგ

ნაღების კრემი 0,5 კგ;

5 კვერცხი;

გრანულირებული შაქარი 1 ჭიქა;

ძლიერი ყავა 1 ჭიქა;

გახეხილი შოკოლადი ან კაკაო.

მომზადება

გააცალკევეთ კვერცხის ცილა და გული და ცალ-ცალკე ჭურჭელში მოათავსეთ.

გულები კარგად ითქვიფება შაქართან ერთად.

ცილის მასა გააციეთ, დაუმატეთ მწიკვი მარილი და ათქვიფეთ მიქსერის მაღალ სიჩქარეზე. დაუმატეთ ნაღები და იმავე სიჩქარეზე თქვიფეთ, რომ მიიღოთ ფუმფულა, ერთგვაროვანი, ძალიან სქელი მასა.

ამ მასა დაამატეთ ათქვეფილი გოგლი-მოგლი პორციებით, თან თქვიფეთ.

კრემი ტირამისუსთვის მასკარპონის გარეშე მზად არის.

ტორტი იწყობა ისევე, როგორც ზემოთ არის მოცემული.

მზა დესერტი იგზავნება მაცივარში 4-5 საათით სრული გამაგრების მიზნით.

როგორც ხედავთ, ტირამისუს სახლში გაკეთება რთული არ არის.

პატარა ბავშვებსაც კი შეუძლიათ ასეთი დესერტის მირთმევა ალკოჰოლის გამოყენების გარეშე.

თუ კვერცხზე ალერგიული ხართ, შეგიძლიათ მარტივად შეცვალოთ ის მეტი ნაღებით.

ტირამისუ

как приготовить тирамису

ინგრედიენტები

ნაღების ყველი

მასკარპონე – 500 გ

ნაღები 35% ცხიმით – 1 ჭიქა,

კვერცხის გული – 4 ცალი

გრანულირებული შაქარი – 1 ჭიქა,

ამარეტოს ლიქიორი (კონიაკი ან რომი) – 3 ს.კ.

სავოიარდის ნამცხვარი – 26 ცალი

ახლად გამოწურული ესპრესო – ნახევარი ჭიქა,

მუქი შოკოლადი – 30 გ

კაკაოს ფხვნილი.

მომზადება

ათქვიფეთ კვერცხის გულები და შაქრის ნახევარი კარგად, დადგით ორთქლის აბაზანაზე, სანამ შაქარი არ დადნება. სანამ ეს მასა გაცივდება, ათქვიფეთ ნაღები მიქსერით.

ცალკე ათქვიფეთ მასკარპონე დარჩენილ შაქსრთან ერთად. დაამატეთ ლიქიორი, რომ ერთგვაროვანი კრემისებური მასა მიიღოთ.

შემდეგ დაამატეთ კვერცხის გული შაქართან ერთად და ბოლოს ათქვეფილი ნაღები და ნაზად აურიეთ ნარევი ქვემოდან ზევით მიმართულებით.

გააგრძელეთ არევა მანამ, სანამ კრემი ერთიან ღია ყვითელ ფერს არ მიიღებს.

გაცივებული ყავა ჩაასხით ფართო თასში და ჩადეთ მასში ნამცხვრები ისე, რომ კარგად გაიჟღინთოს ორივე მხრიდან.

უბრალოდ არ დაუშვათ რომ დაიშალოს.

სავოიარდი გაყავით ორად. ერთ ფენას რომ მოათავსებთ, წაუსვით კრემის ნახევარი, შემდეგ მეორე ფენა პეჩენიის და ბოლოს კრემის დარჩენილი ნახევარი.

ზემოდან მოაყარეთ შოკოლადი ან კაკაო.

მომზადების შემდეგ ტირამისუ უნდა შედგათ მაცივარში მინიმუმ 4 საათის განმავლობაში.

გემრიელად მიირთვით!

тирамису

ინგრედიენტები

ფორმა ზომით 23- 33 სმ,

სავოიარდის ნამცხვრები – 300-350 გ,

ნახევარი ლიმონის წვენი,

ძალიან ძლიერი ცივი ყავა – 300 მლ,

ნუშის ლიქიორი – 8 ს.კ.

შაქარი – 80 გრ

ვანილის შაქარი – 1 პაკეტი

კაკაოს ფხვნილი – 2 ს.კ.

უცხიმო ხაჭო – 500 გრ,

მასკარპონე – 500 გ

მომზადება

ხაჭო, ლიმონის წვენი, მასკარპონი, ვანილი, შაქარი და 3 ს.კ. ლიქიორი ათქვიფეთ მიქსერით, სანამ ერთგვაროვანი მასა ჩამოყალიბდება.

აურიეთ ყავა და დარჩენილი ლიქიორი.

ამოავლეთ თითოეული ნამცხვარი მონაცვლეობით ყავაში და დაუყოვნებლივ ამოიღეთ.

გაყავით ნამცხვრები ორ ნაწილად. დაალაგეთ ფორმის ფსკერზე ერთი ფენა

კრემი ორ ნაწილად გაყავით და ერთი მათგანი დაასხით პეჩენიის ერთ ფენას.

ასე დააწყვეთ ნამცხვრების და კრემის კიდევ ერთი ფენა.

მოაყარეთ დესერტს კაკაოს ფხვნილი,

ტირამისუ მაცივარში შედგით 2 საათის განმავლობაში.

გემრიელად მიირთვით!

ტირამისუ მარწყვით

тирамису

ინგრედიენტები

100 გრ მასკარპონი

100 მლ ყავა

100 გრ მარწყვი,

30 გრ შაქარი

6 სავოიარდი,

1 კვერცხი

მარწყვის ლიქიორი ან ღვინო

კაკაოს ფხვნილი.

მომზადება

ათქვიფეთ კვერცხის გულები შაქართან ერთად გათეთრებამდე, დაამატეთ მასკარპონი და კვლავ ათქვიფეთ.

ცალკე ათქვიფეთ ცილა გათეთრებამდე და დაამატეთ კრემისებურ მასას.

ყავას დაამატეთ ალკოჰოლო და ამოავლეთ პეჩენიები.

ნახევარი ფორმაში მოათავსეთ, ზემოდან დაასხით კრემის ნახევარი. მარწყვი დაჭერით და დაალაგეთ კრემზე, შემდეგ მეორე ფენა ნამცხვრების და ისევ კრემი.

დესერტი მთელი ღამე მაცივარში რჩება.
იგი დაამშვენეთ კაკაოს ფხვნილით, მარწყვით ან შოკოლადით.
გემრიელად მიირთვით!

 

Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*