ზღაპრული თაფლის ფირფიტებით: სანახაობრივი ტორტი დღესასწაულისთვის.

by ekaterine

შესაძლოა, მხოლოდ ამ დესერტმა შეძლო გამკლავებოდა ერთი შეხედვით შეუძლებელ მისიას: მან დაჩრდილა ცნობილი თაფლის ნამცხვრის გემო. ვინ იფიქრებდა! თაფლის ნამცხვარი რძის კრემით ნამდვილი ჰიტი გახდა.

მისი ფხვიერი ქერქი და დელიკატური შიგთავსი საოცარი კომბინაციაა.

როგორ მოვამზადოთ ელეგანტური თაფლის ნამცხვარი რძის კრემით

მდიდრული ვანილის კრემის გასაკეთებლად, თქვენ უნდა შეიძინოთ მშრალი პუდინგის ნაზავი. ის ხელმისაწვდომია თითქმის ყველა მაღაზიაში. დაგჭირდებათ 2 პაკეტი ფხვნილი (თითოეული 40 გრ). რძეში პუდინგის დამატებით შექმნით კრემს ვანილის მდიდარი არომატით და წარმოუდგენლად ნაზი გემოთი.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 3 ჭიქა

შაქრის ფხვნილი 0,5 ჭიქა

კარაქი 370 გ

კვერცხი 2 ც

თაფლი 2 ს.კ.

სოდა 1 ს/კ

რძე 750 მლ

ვანილის პუდინგი 80 გ

შაქარი 2 ს.კ.

მოხარშული შესქელებული რძე 200გრ

მომზადება

თაფლის ნამცხვრების მომზადება. ღრმა კონტეინერში ჩაყარეთ ხორბლის ფქვილი და შაქრის პუდრა. დაუმატეთ 120 გრ კარაქი. ყველა ინგრედიენტი აურიეთ ერთმანეთში.

მიღებულ ნარევში ათქვიფეთ კვერცხი. დაუმატეთ სოდა და გამდნარი თაფლი. მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი. ვყოფთ 2 თანაბარ ნაწილად. თაფლის ცომის თითოეულ ნახევარს თანაბრად ვანაწილებთ 2 საცხობი ჭურჭლის გასწვრივ, რომლებიც დაფარულია პერგამენტით. ნამცხვრები შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.

მოამზადეთ რძე-ვანილის კრემი. ჩაასხით 2 პუდინგის პაკეტის შიგთავსი პატარა თასში. შეავსეთ ყველაფერი 1 ჭიქა რძით. აურიეთ კარგად.

აიღეთ ქვაბი სქელი ფსკერით. ჩაასხით მასში დარჩენილი რძე. დაამატეთ შაქარი. ქვაბის შიგთავსი მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაუმატეთ რძე და ვანილის პუდინგი. აქტიურად აურიეთ.


კრემი მოხარშეთ სანამ არ შესქელდება. შემდეგ მიღებული მასა გადაიტანეთ კონტეინერში. გადააფარეთ მას ცელოფანი. დატოვე კრემი ოთახის ტემპერატურაზე, რომ მთლიანად გაცივდეს.

ცალკე ჭურჭელში ათქვიფეთ 200გრ დარბილებული კარაქი, სანამ არ გახდება ფუმფულა. მას თანდათან დაუმატეთ გაციებული პუდინგი. ყველაფერი ათქვიფეთ მიქსერის გამოყენებით სანამ გლუვი და ფუმფულა გახდება.

მეორე კრემის მომზადება. სხვა თასში ათქვიფეთ 50გრ დარბილებული კარაქი მოხარშულ შესქელებულ რძესთან ერთად, თანდათანობით მოათავსეთ ჭურჭელზე გაციებული თაფლის ნამცხვარი. ზემოდან მოასხით ვანილის კრემი. თანაბრად გაანაწილეთ. შემდეგ დააფინეთ ნამცხვრის მეორე ფენა. მსუბუქად დააჭირეთ.

დესერტის ზემოდან წაუსვით შედედებული რძისგან დამზადებული კრემი.  გავათანაბროთ. დესერტი შედგით მაცივარში 5-6 საათით, რომ კრემები დასტაბილურდეს.

თაფლის ნამცხვრის ზემოდან შეგიძლიათ ნუშის ფანტელებით მორთოთ. რძიანი შოკოლადი ასევე შესაფერისია ამ მიზნით. გაადნეთ. შემდეგ გამოიყენეთ შოკოლადი დესერტზე ლამაზი დიზაინის შესაქმნელად. სანახაობრივი გამოვა!

Related Articles