გაზაფხულიდან თითქმის ყოველდღე ვამზადებ ამ სალათს. ვიტამინის ბომბია!

by ekaterine

როგორც კი ბაზარზე ახალი ბოსტნეული და ახალი მწვანილი გამოჩნდება, ვიწყებ ჩემი საფირმო კომბოსტოს სალათის მომზადებას. თქვენ იტყვით, რომ აქ უჩვეულო არაფერია, მაგრამ მე არ გეთანხმებით. ეს ყველაფერი ეხება სპეციალურ დრესინგს, რომელსაც მე ვამზადებ მწვანილისგან. ნუ შეაზავებთ საგაზაფხულო სალათებს მაიონეზით!

სხვათა შორის, გირჩევთ გაითვალისწინოთ მწვანილის მომზადების რეცეპტი, რადგან ის შესაფერისია არა მხოლოდ კომბოსტოსთვის. ამ სოუსით შეგიძლიათ მიირთვათ თევზი, ხორცი და ღუმელში მოხარშული ან შემწვარი ბოსტნეული! უნივერსალური ვიტამინის შემავსებელია!

როგორ მოვამზადოთ საგაზაფხულო სალათი კომბოსტოსგან და მწვანილისგან მაიონეზის გარეშე

კომბოსტოს და მწვანილით სალათის მოსამზადებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ არა მხოლოდ ახალგაზრდა ბოსტნეული. თუ თქვენი კომბოსტო შარშანდელია, გირჩევთ, მარილი მოაყაროთ და გახეხვის შემდეგ გაწუროთ, რომ ბოსტნეულმა მეტი წვენი გამოუშვას. ახალგაზრდა კომბოსტოსთან მუშაობისას ასეთი საჭიროება არ არის.

ინგრედიენტები

თეთრი კომბოსტო 600 გრ

ოხრახუში 1 კონა

ქინძი 1 კონა

კამა გემოვნებით

ზეითუნის ზეთი 3 ს.კ.

თაფლი 1 ჩ/კ

მარილი შავი პილპილი გემოვნებით

ვაშლის ძმარი1 ს.კ.

მომზადება

გასუფთავებული კომბოსტო წვრილად დაჭერით

მწვანილი უხეშად დაჭერით და ბლენდერში მოათავსეთ ზეითუნის ზეთთან, ვაშლის ძმართან, დაჭრილ ნიორთან, თაფლთან, მარილი და პილპილთან ერთად.  შეურიეთ სალათს და მოურიეთ.


ახალგაზრდა კომბოსტოს სალათის დრესინგი შეიძლება მაცივარში რამდენიმე საათის განმავლობაში შეინახოთ. მაშინ არომატი გახდება უფრო მკვეთრი და გემო უფრო მდიდარი. წარმოიდგინეთ, რამდენად კარგად ავსებს ეს საწებელი ნებისმიერ კერძს: მოხარშული ახალი კარტოფილიდან შემწვარ ქაბაბებამდე. გემრიელად მიირთვით!

 

Related Articles