მოხარშული კრემი
უგემრიელესი და ძალიან დელიკატური კარაქის კრემი მსუბუქი ტექსტურით, რომელიც შესანიშნავია ყველანაირი ნამცხვრის ფენების დასაკრემად.
კრემის საჭირო რაოდენობის მიხედვით, თითოეულ რეცეპტში, სადაც ის გამოიყენება, აუცილებელია ინგრედიენტების საჭირო რაოდენობის გამოთვლა.
ამ რეცეპტში კრემი მზადდება 20 ეკლერის შესავსებად.
ინგრედიენტები
გრანულირებული შაქარი 275 გ
კარაქი 320 გ
რძე 185 მლ
Კვერცხის გული 2 ც
ვანილის შაქარი 1 პაკეტი
რძე საფუძვლიანად შეურიეთ გულებს, გაწურეთ საცერში.
დავამატოთ გრანულირებული შაქარი და ვანილის შაქარი, მიღებული მასა გავაცხელოთ დაბალ ცეცხლზე, მალე არ უნდა ადუღდეს.
სიროფი გამუდმებით ურიეთ სათქვეფით, სანამ ადუღდება, ადუღეთ 2 წუთი.
როდესაც სიროფი მზად იქნება, მას ექნება გამჭვირვალე ყვითელი ფერი. ჩაასხით თასში ზომის მიხედვით და გააჩერეთ გასაგრილებლად, დროდადრო ურიეთ.
კრემის მომზადებამდე 1-2 საათით ადრე გამოიღეთ მაცივრიდან 82,5% ცხიმიანობის კარაქი.
კარაქი მოათავსეთ დიდ თასში და დაიწყეთ თქვეფა ჯერ დაბალ, შემდეგ კი მიქსერის მაქსიმალური სიჩქარით, სანამ არ გახდება ფუმფულა.
ათქვეფილ კარაქს თანდათანობით დაუმატეთ გაციებული სიროფი, ყოველ ჯერზე დამატების შემდეგ კარგად ათქვიფეთ.
მზა კრემი თითქმის თეთრია, ფუმფულა და ადვილად ცვივა კოვზიდან.
ამ კრემის საფუძველზე შეგიძლიათ გააკეთოთ კარამელის კრემი. ამისთვის მიღებულ მასას კარაქის შემდეგ დაუყოვნებლივ დაუმატეთ კარამელი ან მოხარშული შესქელებული რძე.
ან შოკოლადი, დაამატეთ გაცრილი კაკაოს ფხვნილი და ისევ კარგად ათქვიფეთ.
საკონდიტრო შპრიცით შეავსეთ ეკლერები გაციებული კრემით.