ყოველთვის აქტუალური და გემრიელი.

by ekaterine

ყავის ნუგა

ინგრედიენტები:

შაქარი 326გრ

წყალი 105 მლ

გლუკოზის სიროფი 57 გ

თაფლი 227 გრ

კვერცხის ცილა 57 გ

1/2 ვანილის პაკეტი ან 1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი

ნუში (გაფცქვნილი და მოხალული) 200გრ

თხილი (გახეხილი და მოხალული) 150გრ

გარგარის ჩირი და ხმელი მოცვი 150გრ

ნუშის ფურცლები (მოხალული) 71გ

ხსნადი ყავა 2 ს.კ.

ცოტაოდენი კარაქი ტაფაზე ცხიმიანად

მომზადების მეთოდი:

1. მოამზადეთ ყველა თხილი, გარგრის ჩირი დაჭერით პატარა ნაჭრებად, არ არის საჭირო მოცვის დაჭრა. მთელი ნარევი შედგით ღუმელში ყველაზე დაბალ ტემპერატურაზე ისე, რომ თხილი და ჩირი საბოლოოდ შერევის დროს თბილი იყოს.

2. მოამზადეთ 20×30 სმ ფორმა, წაუსვით კარაქი, დააფარეთ საცხობი ქაღალდი და ისევ მსუბუქად წაუსვით კარაქი ქაღალდზე.

3. სქელძირიან ქვაბში მოათავსეთ შაქარი. წყალი და გლუკოზის სიროფი, მიიყვანეთ ადუღებამდე საშუალო ცეცხლზე (არ აურიოთ შაქრის გახსნის შემდეგ). სიროფი მიიყვანეთ 160C-მდე.

4. პარალელურად დადგით კიდევ ერთი სქელძირიანი ქვაბი დაბალ ცეცხლზე და ჩაამატეთ თაფლი. თაფლი მთავარ სიროფთან შერევამდე კარგად უნდა გაათბოთ.

5. როგორც კი ტემპერატურა მიახლოვდება სასურველ დონეს, ათქვიფეთ ცილა (უმჯობესია თბილი ათქვიფოთ წვეთი ლიმონის წვენით ან ცოტა მარილით) ფუმფულა მწვერვალების ჩამოყალიბებამდე.

6. როგორც კი სიროფი 160C ტემპერატურას მიაღწევს, დაუმატეთ თაფლი და ცალკე ჭურჭელში ჩაასხით 1/4 ჭიქა. სიროფის ძირითადი ნაწილი უნდა დაბრუნდეს 160C-მდე.

7. როგორც კი თასში სიროფი 120C-ს მიაღწევს, თხელ ნაკადად ჩაასხით კვერცხის ცილაში, განუწყვეტლივ ათქვიფეთ. ათქვიფეთ 3-5 წუთი, სანამ მასა არ გახდება მკვრივი.

8. როგორც კი ძირითადი სიროფის ტემპერატურა 160C-ს მიაღწევს, კვერცხის ცილების ათქვეფის შეუჩერებლად, თხელ ნაკადად დაასხით სიროფი. განაგრძეთ თქვეფა, სანამ ნარევი ოდნავ არ გაცივდება და არ გახდება ძალიან სქელი.

9. დაუმატეთ ვანილი, 2 ს.კ. ხსნადი ყავა გაზავებული 1-2 ჩ/კ ცხელი წყლით. ათქვიფეთ ყველაფერი საფუძვლიანად. დაუმატეთ თხილი და ჩირი, აურიეთ კოვზით.

10. ჩაასხით ნარევი ფორმაში (ფენა 1,5-2 სმ), გაათანაბრეთ (ძალიან მოსახერხებელია ოდნავ სველ ხელებზე კარაქი წაისვით და ხელით გაასწოროთ, მაგრამ შეგიძლიათ გამოიყენოთ საფხეკიც). შეგიძლიათ ზემოდან მოაყაროთ ცოტა შაქრის პუდრა.

11. დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე მთელი ღამით. ნუგა დილით მზადაა. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles